Balıkesir

Yürek sızlatan yardım çağrısı! Defne bebeğe nefes olun

10:22 29 Nisan 2021 5 Yorum Var
Yürek sızlatan yardım çağrısı! Defne bebeğe nefes olun

Edremitli Gülcü ailesi, Spinal Musküler Atropi (SMA) Tİip 1 hastalığında yaşam mücadelesi veren 11 aylık Defne bebekleri için seferber oldu.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşayan Gülcü ailesi Defne bebekleri için çırpınıyor. SMA hastası Defne bebeğin teşhisi 6 aylıkken geç konulmuş. Normalde anne karnında bile teşhis edilen hastalıkla bebek 6 aylıkken tanışmışlar. Gülcü ailesi ek gıdaya geçtiği günlerde çocuğun yutkunamaması şikayetiyle gittikleri hastanede acı gerçekle yüz yüze gelmişler. SMA TiP 1 teşhisi konulan Defne bebek için artık zamanla yarış başlamış. 

2.4 MİLYON DOLAR GEREKİYOR

Defne bebeğin rahat nefes alabilmesi için hastane hastane dolaşan aile aldığı cihazlarla çocuklarına geçici derman olmuşlar ama asıl tedavi Amerika Boston'da yapılıyor. Childiren Hastanesi'nden gelen rapora göre 2.4 milyon dolara ihtiyaçları var. Defne bebeğe müdahele ise 2 yaşında yapıcalak. Bu arada Defne bebeğin 13,5 kiloyu geçmemesi gerekiyor. Aile hem sosyal medya hesaplarından hem de Valilikten aldığı izinle bu paranın yüzde 20'sini tedarik etmiş ama geriye çok büyük bir miktar kalmış. 

BABA: KIZIMA SAHİP ÇIKALIM

Defne bebeğin babası Ahmet Gülcü kızı için herkesten yardım istediğini belirterek: Bir yılımız var. Biz Defne için kalan parayı toplayacağımıza inanıyoruz. Buradan Annelere, babalara sesleniyorum. Buradan çocukları olanlara sesleniyorum. Sesimi duyun. Allah rızası için yardım edin. Belki durumunuz yoktur, ama durumu olan birini tanıyorsunuzdur. Allah rızası için bize el uzatın. Çünkü kızımın ölmesini istemiyorum' dedi...

EDREMİTLİLER DEFNE'YE SAHİP ÇIKTI

Bu arada Defne bebek için ilçede değişik kampanyalar düzenleniyor. Pazar tezgahlarında Defne için satışlar yapılıyor. Esnaflar günü birlik kampanyalar düzenliyor..

Nusret Odabaş - HABER7

YORUMLAR

5 Yorum Var
  • EYNESİLLİ 3 yıl önce Şikayet Et
    şöyle önerimiz olsa ;ülkemizin değerli kurumuDiyanet İşleri bşknlığı,sadece bir Cuma Namaznda ülke genelnde yardm kampnyası yapsa,bu yavrumuz ve bunun gibi diğer yavrularımz için...TÜRKİYEmzde resmi rakama göre30-35milyn kişiCUMA namazı kılıyor,bunun 20 milyn kişisi sadece1TLbağış yapmış olsa 20milyn tl yaparki,otmatik toplanmış olur.%20si zaten toplanmış insanlarımız tarafından.Syn yetkililermizn bu aziz milletimizn içindeki İMECEcevherini,böyle büyük rakamlı durumlarda özellikle harekete geçirmeleri gerekir. sadece Vali ve kaymkamlıkla sınırlı kalmamalı.ALLAH bu ve böyle yavrlarımza acil şiflar versin.snHaber7 lütfn sizde sayfyı güncl tutunki yetkililere ulaşmasna vesile olsn inşallah
    Cevapla
  • Hakim YILMAZ ELAZIĞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah Hayırlı Şifalar Versin İnşallah
    Cevapla
  • Şenol 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yardımcımız olsun cumhurbaşkanımızın kulagına giderse kesinlikle el atacaktır Allahın izniyle
    Cevapla
  • cuco 3 yıl önce Şikayet Et
    fitremi yolladım Allah şifalar versin yavrucuğuma
    Cevapla
  • HANİFİ ÇİFÇİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Acil Şifalar Versin
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.