Balıkesir

Tarihi camide 50 yıldır açılmayan üçüncü kapı açıldı

10:12 15 Ekim 2022 1 Yorum Var
Tarihi camide 50 yıldır açılmayan üçüncü kapı açıldı

Balıkesir'de 1841 yılında yapılan tarihi Kocacami'de yaklaşık 50 yıldır kapalı olan üçüncü kapısı açıldı. Kapının açık olduğunu gören cami cemaati oldukça sevindi.

Balıkesir'de yer alan 1841 yılında Muhyiddin-Rumi tarafından yapılan Kocacami'de çevre düzenleme çalışmaları sürüyor. Tarihi camide çevre düzenlemeleri kapsamında kuzey ve batı cephelerindeki açık kapıların yanı sıra 50 yıldır kapalı olan üçüncü kapısı da açıldı. Kapının açıldığını gören cami cemaati "İnşallah kıyamete kadar kapanmaz" diyerek sevinçle karşıladı.

Balıkesir tarihi Kocacami kapısı

"YAŞIM 70, BU KAPIYI HİÇ GÖRMEMİŞTİM"

Burhaniye’de 1841 yılında Muhyiddin-Rumi tarafından yaptırılan Kocacami’de belediyenin başlattığı çevre düzenlenmesi devam ederken, uzun yıllardır kapalı olan bir kapısı da açıldı. Tarihi caminin kuzey ve batı cephelerin de yer alan kapılar hizmet verirken, doğu cephesinde bulunan kapı da yaklaşık 50 yıldır kapalıydı. Çevre düzenlemesi sırasında kapının açılması cemaati sevindirdi. Kapının açılmasına sevindiğini anlatan Ahmet Özkahraman, “Benim yaşım 70. Bu kapıyı hiç açık görmemiştim. Şimdi ise çevre düzenlemeleri sırasında açıldı. Buna çok sevindim İnşallah kıyamete kadar kapanmaz” dedi. Abdullah Yaman ve Yavuz Baltacı da, kapının açılmasına sevindiklerini söyledi.

Balıkesir tarihi Kocacami kapısı

 

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Hanifi Çifçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin İnşaallah
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Amiin insallah
    İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.