Balıkesir

İnternetten pulluk alan çiftçi hayatının şokunu yaşadı

15:49 09 Mart 2023 23 Yorum Var
İnternetten pulluk alan çiftçi hayatının şokunu yaşadı

Balıkesir'de internet üzerinden tarım aleti alan çiftçi,18 bin lira dolandırıldı.

Manyas'ın Çakırca Mahallesi'nde çiftçilik yapan Mustafa Metan (58), internet üzerinden pazarlaması yapılan pulluk almak için anlaştığı kişi tarafından dolandırıldığını iddia ederek Cumhuriyet Savcılığına başvurduğunu söyledi. İddiaya göre, Mustafa Metan'ın oğlu Feyzullah Metan internette bir pulluk pazarlayan bir kişi gördüğünü, onu alması için babasına söylediğini ancak ödeme yapılmasına rağmen pulluğun gelmediğini ve sonrasında şahsa bir türlü ulaşamadıkları belirtildi.

Mustafa Metan açıklamasında, "Bizim pulluk ihtiyacımız vardı. Oğlan internette dolaşırken bir reklam görmüş, biz bu reklamı veren Aydın-Söke ilçesinden Ö.C. ile telefonundan görüştük. Beşli pulluğa 20 bin lira fiyat koymuştu. Biz pazarlık ile 19 bin liraya anlaştık. Bize nakliye için yardımcı olacağını söyledi, daha sonra arayarak Bandırma'ya yük çıktığını, pulluğu da bu araçla göndereceğini ancak nakliye için sözde nakliyeci M.A.'nın bu iş için 2 bin lira istediğini söyledi. Ben de madem 'Sen pullukları bize 18 bine bırak, nakliye ile 20 bin liraya bize mal olsun' dedim, nazlanarak kabul etti. Çünkü normalde pullukların piyasa değeri 35-40 bin lira, hani biz sıkışık herhalde bu fiyata satıyor diye düşündük. Bize Ö.C. IBAN numarasını gönderdi, oğlan bana 'Baba belki hastası vardır, gönderelim' dedi. Biz de parayı gönderdik. Ancak daha sonra hem satıcı Ö.C.'nin hem de sözde nakliyeci M.A.'nın telefonlarına ulaşamadık.

Dolandırıldığımızı anlayınca Manyas İlçe Jandarma Komutanlığına şikayette bulunduk. Bizi dolandırdılar, başkalarını dolandırmasınlar."

YORUMLAR

23 Yorum Var
  • Mehmet Oğuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Kanunlar hırsızı ve dolandırıcıları kolluyor adamlara bir fiske vurulmuyor hemen sen suçlu oluyorsun
    Cevapla
  • ali cavuş 1 yıl önce Şikayet Et
    ucuz etin yahnisi olmaz
    Cevapla
  • Akif 1 yıl önce Şikayet Et
    Ucuz etin suyu kara olur,der atalarımız bedava peynir fare kapanında olur fare olmamak için ucuza ve bedavaya kanmamak lazım.
  • Alarga 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yapanların çoğu dolandırıciyi öven ve teşvik eder bir yorumda bulunmuşlar. Lanet olsun kanunlara ve adalete.
    Cevapla
  • Malcolm x 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yapanlara bakıyorum da hırsızın ve dolandırıcının hiç suçu yok herhalde. Fiyatı alıcı belirlememiş, satıcı yazmış, dolayısıyla herkes ucuza almak ister. Dolandırıcılık algılarda rutinleşmeye başlayıp mağdura fırça atılıyorsa vay ki vay, ne hallere düşmüşüz eyy halkım.. eee bugün ona yarın sana. Türk milleti tarih boyunca hep mağdurun yanında yer almıştır. Ama nerede o millet.
    Cevapla
  • huso 1 yıl önce Şikayet Et
    esnaf sizin gibilerden bıktı..akıl tutulması yaşayan intrnetten alsınbizde bu haberleri okuyup neşemizi bulalım...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Esnaf müşteriden bıktı, müşteri de esnaftan bıktı. Allah sonumuzu hayreyleye.
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.