Balıkesir

Milletvekili Canbey: "Balıkesir tarımına 13,8 milyar destek verdik"

15:08 18 Temmuz 2023 1 Yorum Var
Milletvekili Canbey: "Balıkesir tarımına 13,8 milyar destek verdik"

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, AK Parti olarak bugüne dek Balıkesir tarımına 13,8 milyar TL'nin üzerinde destek sağladıklarını ifade etti.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, biber tarlasında çalışan işçileri ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Çiftçilerle bir süre sohbet eden, onların dertlerini dinleyen Canbey, eline çapa aldı ve bir süre biber çapaladı. Sonrasında çiftçilerin talebi üzerine selfie çekti.

TBMM Genel Kurulu’nun tatile girmesinin ardından Balıkesir’deki çalışmalarına hız veren Milletvekili Mustafa Canbey, İvrindi’de biber fidesini dikime hazırlayan üreticileri ziyaret etti, bir süre onlarla sohbet ederek çalışmalarına destek oldu.

“DOĞRU ADIMLARLA YOLA DEVAM”

Balıkesir’e 2003-2022 yılları arasında Tarım ve Orman Bakanlığı’nca toplam 13 milyar 809 milyon TL yatırım ve destek sağlandığını anlatan AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, “Güzeller güzeli şehrimizde tarım büyüyor ve gelişiyor. Tarımsal hasılamız 2004’de 1,5 milyon TL iken, şimdi 9 milyar TL’yi aşmıştır. Bitkisel üretim miktarında da önemli artışlar sağlanmıştır. 2002’de 829 bin ton bitkisel üretim varken, bu rakam bu yıl 4 milyon tonun üzerine çıkmıştır. Yine hükümetimizce Balıkesir’imize ayrılan tarımsal destek ödemeleri 20 yılda 19 kat artış göstermiştir. Üreten, eken, diken ülkemizin büyümesine, kalkınmasına, gelişmesine katkı sağlayan her emeğin başımızın üstünde yeri var, her daim yanlarındayız. Her şey üreticilerimiz için. Avrupa’da zaten ilk sıraya çıkardığımız ülkemizi dünyanın en önemli tarım ürünleri üreticisi ve ihracatçısı yapana kadar yatırımlarımıza, desteklerimize devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde doğru adımlarla yola devam diyoruz. Bizlere verdiğiniz destekler için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    1 Kilo et 360 tl tarım ülkesinde
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.