Bartın

Küre Dağları’nda pedal çevirecekler

15:07 22 Ekim 2015
Küre Dağları’nda pedal çevirecekler

3. Bartın Bisiklet Festivali kapsamında kente gelen 200 bisiklet tutkunu, 4 gün boyunca Küre Dağları'nda 220 kilometrelik parkuru bisikletleriyle kat edecek

 Bartın’da bir araya gelen 200 bisikletli,  4 gün süresince Küre Dağları Milli Parkı’nda pedal çevirecek. 

Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü tarafından düzenlenen 3. Bartın Bisiklet Festivali'nin açılışı dolayısıyla 30 farklı kentten gelen 200 bisiklet tutkunu için Valilik önünde tören düzenlendi.

Son hazırlıklarını yapan bisikletliler, start verilmesinin ardından Ulus ilçesi sınırlarındaki Küre Dağları Milli Parkı’na hareket etti.

Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Başkan Yardımcısı Mustafa Artar, gazetecilere yaptığı açıklamada, festival kapsamında son 2 yıldır sahil kesimlerinde bisiklet turları düzenlediklerini anımsattı.

Bu yılki gezilerini Küre Dağları Milli Parkı'na yapacaklarını ve özellikle renk cümbüşünün hakim olduğu sonbahar ayını tercih ettiklerini anlatan Artar, "Ülkenin dört bir yanından gelen konuklarımıza uluslararası önemi olan Küre Dağları Milli Parkı’nı göstermek istedik. Yağmura rağmen 200 misafirimiz var. Ulus ilçesindeki kamp alanımızda konaklayacağız. Bisikletlilerimiz, 4 gün boyunca Ulukaya Şelalesi ve Uluyayla’yı da gezerek ilçenin güzelliklerini görecekler" diye konuştu. 

Küre Dağları Milli Park Müdürü Ahat Deliorman da festivalin, parkın tanıtımı için güzel bir organizasyon olduğunu ifade ederek "30 farklı ilden gelen bisikletliler, 4 mevsim ayrı güzelliğe sahip olan ve içinde birçok endemik bitki ve faunayı barındıran Küre Dağları’nda sonbaharın renkleriyle buluşacak" dedi. 

Festivale Muğla’nın Bodrum ilçesinden katılan Alman vatandaşı Memo Trotter de 1 yıl önce başladığı bisiklet sporu sayesinde birçok yer görmesine karşın Karadeniz’e ilk kez geldiğini belirterek parkurun çok güzel geçeceğini tahmin ettiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.