Bartın

Şırnak'taki mayın patlaması

16:34 09 Kasım 2015
Şırnak'taki mayın patlaması

Bartın Valisi Azizoğlu, Uludere ilçesindeki olayda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Akyer'in ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu

Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Şırnak'ın Uludere ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan ve dün düzenlenen törenle defnedilen Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer'in Bartın'ın Kozcağız beldesindeki ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Azizoğlu, şehidin babası İbrahim ve annesi Asiye Akyer ile akrabalarına başsağlığı ve sabır dileyerek devletin tüm kurum ve kuruluşlarıyla her türlü konuda yanlarında olduğunu söyledi.

Aileye Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun taziyelerini de ileten Azizoğlu, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakanımız, bugün bizleri arayarak hem üzüntülerini paylaştı hem şehidimize rahmet diledi. Ailenin sıkıntı ve sorunlarını çözmemiz konusunda da talimat verdiler. O sebeple buraya geldik. Tabii bizler her zaman yanınızdayız. Tabii acımız büyük, vatan bizim vatanımız. Bedel ödemedikçe bu acıları çekmedikçe de bu vatanda huzur bulmamız zor. O sebeple bu acıları biz zaman zaman çekiyoruz. İnşallah bunlar son acılarımız olur. Vatanımızda da huzur ve sükunete bir an önce kavuşuruz. Hepimiz el birliğiyle bunun peşindeyiz. Şehidimiz Uğur'un da hayali ve düşüncesi de vatanın bir an önce huzura kavuşmasıydı ve bu uğurda şehit oldu. Allah onu gani gani rahmet eylesin."

Şehidin annesi Asiye Akyer de Azizoğlu'na "Vatan sağolsun" karşılığını verdi.

İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Tekin Aktemur ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekeriya Dal'ın da hazır bulunduğu ziyarette Bartın Müftüsü Mahmut Gündüz Kur-an'ı Kerim okudu, daha sonra da dua edildi. 

Türkiye-Irak sınırı yakınlarındaki Gülyazı Karaçalı üs bölgesinde görevli Piyade Uzman Çavuş Akyer, teröristlerce döşenen mayına basarak şehit olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.