Bartın

Bartın Üniversitesinde "Bologna süreci" semineri

16:58 01 Aralık 2015
Bartın Üniversitesinde "Bologna süreci" semineri

Bartın Üniversitesi tarafından "Bologna Sürecinde Uyum Türkiye Yükseköğretim Yeterlilik Çerçevesi ve Kalite Güvencesi" konulu seminer düzenlendi.

Bartın Üniversitesi Bologna Eşgüdüm Komisyonu Sekretaryası Yrd. Doç. Dr. Fatma Ünal, Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜNSEM) ile İslami İlimler Fakültesince üniversite konferans salonunda düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, Türkiye'de yükseköğretim okullaşma oranın 2005'ten itibaren hızlı bir şekilde arttığını söyledi.

Üniversite öğrencilerinin yatay ve dikey geçiş ile Farabi, Mevlana ve Erasmus değişim programlarıyla başka üniversitelere geçiş yapabileceğini anlatan Ünal, "Öğrencilerin, Avrupa'da yükseköğrenim görmelerini amaçlayan Bologna süreci, yükseköğretim sistemlerinin kendilerine özgü farklılıkları koruyarak birbirleriyle karşılaştırılabilir olması ve uyumlu hale getirilmesinden ibarettir. Bologna süreciyle kolay anlaşılır ve birbirleriyle karşılaştırılabilir yükseköğretim diploma veya dereceleri oluşturmak hedeflenmektedir" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.