Bartın

Bartın'da "Kariyer ve İstihdam Günleri" etkinliği

12:31 17 Aralık 2015
Bartın'da "Kariyer ve İstihdam Günleri" etkinliği

 Bartın Üniversitesi'nde "Kariyer ve İstihdam Günleri" etkinliği düzenlendi.

Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, ilde yaklaşık 6 bin 600 işsiz bulunduğunu, İŞKUR'a başvuru yapanların sayısının ise 4 bin 400 olduğunu söyledi.

Yapılan başvuru ve işe yerleştirmelerde, bireylerin belirli alanlarda kendilerini yetiştirmesinin önemli olduğunun görüldüğünü ifade eden Azizoğlu, şöyle konuştu:

"Bartın'mız iş noktasında çok cazip bir bölgedir. OSB'de dünyanın önemli otomotiv firmalarına yedek parça üreten fabrikalarımız var. Bu fabrikalarımız yüksek teknolojiyle donatıldığı için vasıflı elemana ihtiyaç duyuyor. Bartın’daki fabrikalarımızın hemen hepsi vasıflı işçi noktasında arayışları sürdürürken, vatandaşlarımızın da kendilerini yetiştirmeleri gerekmektedir."

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ise işsizlik konusunun her ülkenin gündeminde olduğunu belirterek, iş hayatında "Ne olursa olsun yaparım" düşüncesinin bugünkü modern dünyada kabul edilemeyeceğini  vurguladı. 

Daha sonra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Said Kıngır "Kariyer Yönetimi" konulu sunum yaptı.

Toplantıya, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Tekin Aktemur ile öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.