Bartın

Bartınlı şehidin ailesine “Şehadet Belgesi” takdim edildi

16:32 18 Aralık 2015
Bartınlı şehidin ailesine “Şehadet Belgesi” takdim edildi

Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu,  Şırnak'ın Uludere ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer'in ailesine “Şehadet Belgesi” takdim etti.

Azizoğlu, Bartın Garnizon Komutanlığı tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen yemekte yaptığı konuşmada, devletin, her zaman şehit aileleri ve gazilerin yanında olduğunu, zaman zaman bir araya gelmekten de büyük onur duyduklarını söyledi.

Şehitlerin, vatan üzerinde oyun oynamak isteyenlerin oyunlarını bozmak için tereddüt etmeden canlarını feda ettiğini ifade eden Azizoğlu, “Bu toprakları atalarımızdan nasıl emanet aldıysak bizler de bizden sonraki kuşaklara aynı şekilde bırakacağız. Vatan ve millet sevgimiz sayesinde bu topraklar üzerinde oynanan oyunlar başarısız olacaklardır. Şehitlerimizin kardeşleri, evlatları, arkadaşları olarak bizler ve bizlerin çocukları da bu vatanın birliği için can vermeye hazırdır” dedi.

Azizoğlu, Şehit Uzman Çavuş Uğur Akyer’in ailesine Genel Kurmay Başkanlığınca gönderilen “Şehadet Belgesi”ni takdim etti.

Yemeğe, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Tekin Aktemur, Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Türkiye-Irak sınırı yakınlarındaki Gülyazı Karaçalı üs bölgesinde görevli Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer, 7 Kasım'da teröristlerce döşenen mayına basarak şehit olmuştu. Akyer'in cenazesi, 8 Kasım'da Bartın'ın Kozcağız beldesinde toprağa verilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.