Bartın

Yurtta kış

12:39 02 Ocak 2016
Yurtta kış

Bartın'da 4 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle 265 köy yolunun tamamında ulaşım sağlanamıyor.

İlde yağışın ardından kar kalınlığı 93 santimetre ölçüldü. Son yılların en yoğun kar yağışının etkili olduğu il geneli ve şehir merkezinde araçlar kar yığınlarının altında kaldı, vatandaşlar yürümekte güçlük çekti.

Kentin en işlek cadde ve yollarında, trafik ekipleri, ambulans ve ticari araçların dışında hareketlilik görülmüyor.

İlde sadece belirli güzergahlarda çalışan belediye halk otobüsleri ise zincirli olmalarına rağmen zaman zaman yollarda kaldı.

Bakkal, market ve köylere ekmek dağıtımı için servise çıkılmadığından, fırın önünde uzun kuyruklar oluştu.

Biriken kar yığınları nedeniyle bazı iş yerlerinin çatı ve brandaları çöktü. Ağaçların üzerine yıkıldığı otomobillerde hasar meydana geldi.

Ana arterlerde dahi ulaşımın güçlükle sağlandığı kentte, belediye ekipleri özellikle hastane yollarını açık tutmaya çalışıyor.

- "Köy yollarının tamamı kapalı"

Vali Seyfettin Azizoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin son yılların en yoğun kar yağışıyla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Vatandaşların sıkıntı yaşamasını önlemek için gerekli tedbirleri aldıklarını ifade eden Azizoğlu, 112 Acil Servis, UMKE ve AFAD gibi ilgili tüm kurum ve kuruluşlarda izinleri iptal ettiklerini belirtti.

Tüm ekiplerin görev başında bulunduğunu dile getiren Azizoğlu, şunları kaydetti:

"Halen kar yağışı yoğun şekilde devam ettiğinden karayolları ekiplerimiz, şehrimizin diğer kentlerle bağlantısını koparmamak adına ana yolları açık tutmak için çaba sarf ediyor. İlimiz genelinde tüm köy yollarımız kapalı. İl Özel İdaresi ekiplerimiz de sadece acil hasta, diyaliz hastası, doğum ve cenaze gibi durumlara karşı yol açma çalışması yapıyor. Bu olağanüstü durumda, hasta, doğum, ölüm, cenaze gibi olaylarda olumsuzluk yaşamamak için gayret gösteriyoruz. Kapalı köy yollarını açmaya kalkarsak bu acil durumları başaramayız. Acil olan yollarımızın açılması lazım ki hasta ve cenazelerimiz yolda kalmasın. Şu ana kadar yaşadığımız bir olumsuzluk olmadı, ekiplerimiz hasta ve cenaze olan yerlere anında ulaşıyor. İnşallah bu durumu ciddi bir olumsuzluk yaşamadan geçireceğiz."

Merkezde 138, ilçelerden Kurucaşile'de 28, Ulus'ta 69 ve Amasra'da 30 olmak üzere il genelindeki 265 köy yolunun tamamının ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.