Bartın

Ailesinden habersiz başladığı boksta şampiyonluklar kazandı

11:38 19 Ocak 2016
Ailesinden habersiz başladığı boksta şampiyonluklar kazandı

SELİM BOSTANCI - Ailesinden habersiz başladığı boksta çeşitli şampiyonluklar kazanan milli boksör Şennur Demir, Kazakistan'da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonasına gözünü dikti.

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğünde görevli şube müdürünün tavsiyesiyle 2006 yılında boksa başlayan Bartın Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Şennur, katıldığı ilk yarışmada Türkiye 3'üncüsü oldu.

İki yıl içinde Türkiye şampiyonluğuna uzanan milli boksör, 2010 ve 2011 yıllarında Avrupa'da ikinci oldu. Şennur, 2013 yılında bir kez daha Türkiye şampiyonluğu elde ederken, 10 Ocak 2016'da İzmir'de düzenlenen Celal Sandal Türkiye Bayanlar Boks Şampiyonasında da yine birincilik kürsüsüne çıktı.

- "Hedefim dünya şampiyonluğu"

Milli boksör Şennur Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Şanlıurfa'da düzenlenen şampiyonada Türkiye 3'üncüsü olduğunu ancak burada ön çapraz bağlarında yaşanan kopma sonrası yaklaşık 1 yıl ringlere ara vermek zorunda kaldığını söyledi.

Şennur, 10 gün önce İzmir’de düzenlenen şampiyonada unvanını geri almayı başardığını ifade ederek, "Sakatlığım süresince hastane odalarında hep ringe çıkacağım günü düşündüm. Bartın ve Bartın Üniversitesi için yarışmak ve Türkiye şampiyonu olmak beni çok mutlu etti. Şimdi hedefim 2012'de Polonya'da aldığım Avrupa ikinciliği ve 2013'te Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki çeyrek final derecemi daha da yükseltmek. Mayıs ayında Kazakistan'da gerçekleştirilecek Dünya şampiyonasında altın madalya almak istiyorum" diye konuştu.

- Antrenmanlara ailesinden habersiz katıldı

Spora ilk başladığında ailesinin haberi olmaması sebebiyle antrenmanlara gizli gittiğini, bir süre sonra il dışında düzenlenecek şampiyonalara katılabilmek için ailesine yalan söylemek zorunda kaldığını anlatan Şennur Demir, şöyle devam etti:

"3 ay boyunca ailemden habersiz antrenmanlara gitmiştim. 3 ayın sonunda Tokat'ta düzenlenen Türkiye şampiyonasına katılmam gerekiyordu. Şampiyonaya gitmeden bir gün önce evde valizimi hazırlamıştım. Aileme 'çalıştığım yurtta arama yapılacak ve 3-4 gün sürecek, ben de orada güvenlik olarak görevli olacağım' demiştim ama o gün Tokat'a gideceğimi öğrenmişlerdi. Annem izin vermedi ve durumu babama anlattı. Babam da 'kendi ayakları üzerinde dursun' diyerek bana destek çıktı. Tokat'taki şampiyonada Türkiye 3'üncüsü olmuştum."

- Öğrencisi olduğu üniversitede güvenlik görevlisiydi

Şennur Demir, 2005'te Bartın'da üniversitenin meslek yüksekokulunda güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başladığını aktararak, 2011-2012 akademik yılında milli sporcu kontenjanından Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümüne girmeye hak kazandığını ve geçen yıl mezun olmasıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde boks antrenörlüğü yaptığını sözlerine ekledi.


- "Hiçbir maçını izlemeye cesaret edemiyorum"

Anne Adviye Demir, kızının dövüş sporuna başladığından aylar sonra haberdar olduğunu belirtti.

Lise yıllarında atletizmle ilgilenen kızının boks antrenmanlarına gittiğini öğrenmesiyle büyük bir şaşkınlık yaşadığını ifade eden Demir, şunları anlattı:

"40 yıl düşünsem kızımın dövüş sporuyla ilgileneceği aklıma gelmezdi. İlk öğrendiğimde 'boks kız işi değil. Bir yerlerini yaralarsın, kendine zarar verirsin' diyerek izin vermemiştim. Durumu anlattığım eşimse ona destek verdi ve 'ne yapmak istiyorsa yapsın, kendi ayakları üzerinde dursun' dedi. İlk zamanlar çok tedirgin olsam da sonraları alıştım. İlk şampiyonada Türkiye 3.'sü olduğunu öğrendiğimde de ona hissettirmemiştim ama gurur duymuştum. Şimdi Türkiye şampiyonluklarıyla daha çok gurur duyuyorum ama ana yüreği değil mi, hiçbir maçını izlemeye cesaret edemiyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.