Bartın

"21. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri" Yarışması

13:37 06 Şubat 2016
"21. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri" Yarışması

Türkiye Haber Kameramanları Derneğinin geleneksel görüntü yarışması "Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri" yarışmasına katılan görüntüler, jüri tarafından değerlendirildi.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel, Bartın'ın Amasra ilçesindeki belediye meclis salonundaki değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, 21 yıldır aralıksız olarak düzenledikleri "Zoom Ödülleri Yarışması"na katılımın her yıl arttığını söyledi.

Bu yıl 21'incisini düzenledikleri yarışmaya, 5 ülkeden 93 görüntüyle katılım sağlandığını ifade eden Polatel, şöyle konuştu:

"Yarışmamız, 'en iyi haber görüntüsü', 'özel haber', 'röportaj haber', 'spor haber' ve 'serbest haber' olmak üzere 5 kategoride yapılacak. Jüri değerlendirmesinde, görüntünün haber değeri, kameramanın habere kattığı değer, kameramanın aldığı risk, görüntünün çekim kurallarına uygunluğu, haber metni ve yazım dilinin habere kattığı değer gibi kriterler dikkate alınacaktır. Değerlendirme sonrasında elemeyi geçip finale kalan görüntüleri internet oylama portalımız olan www.zoomoylama.com adresinden sektördeki meslektaşlarımızın değerlendirmesine sunacağız."

Finale kalanların bu akşam belli olacağı yarışmada, internet üzerinden yapılacak oylamanın önümüzdeki hafta başlayacağı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.