Bartın

Arap televizyon kanalı, Bartın’da dizi film çekecek

11:35 11 Şubat 2016
Arap televizyon kanalı, Bartın’da dizi film çekecek

Arabistan'da yayın yapan bir televizyon kanalı tarafından Bartın’da dizi film çekileceği bildirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, yaptığı yazılı açıklamada, Bartın Valiliği'nce geçen yıl 4 - 7 Mayıs tarihlerinde Dubai’de gerçekleştirilen “Arab Travel Market 2015” fuarına katılım sağlandığı ve kentin tanıtımının yapıldığını anımsattı.

Söz konusu fuarda, bir film yapım şirketiyle iletişim kurulduğu ve şirketin planladığı “Bayna Laylaten Wa Duha’a” adlı dizi filmin çekimlerinde Bartın’a da yer verileceğini ifade eden Dursun, şunları kaydetti:

"Adı geçen yapım şirketi, 12-17 Şubat tarihleri arasında çekim yapmak amacıyla ilimize gelecektir. Yönetmenliğini Ürdünlü Raed Odeh Salem Alrmeilat’ın, yapımcılığını ise Ryad Ahmad Mohamad’ın üstlendiği film, küçük çocuklarıyla mutlu bir hayat süren bir çiftin hikayesini anlatmaktadır. İlimizdeki dizi çekimlerinde Ulus ilçesinde öne çıkan mekanlar ile Ulukaya Şelalesi ve Amasra ilçesinde tarihi ve turistik mekanlar kullanılacaktır. İlimizin Arap dünyasına tanıtımı için çok büyük bir fırsat olan bu çalışmanın kentimiz adına fayda sağlamasını umuyor ve çalışmaya katkı sunan tüm kurum, kuruluş ve işletmelere teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.