Bartın

Bartın’da “Kapaklar Umuda Dönüşsün” kampanyası

10:29 16 Şubat 2016
Bartın’da “Kapaklar Umuda Dönüşsün” kampanyası

Bartın İl Emniyet Müdürlüğünce “Kapaklar Umuda Dönüşsün” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında 1 tonun üzerinde mavi kapak toplandığı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından 2014’de başlatılan kampanyaya desteğin artarak devam ettiği belirtildi.

Halk arasında ‘mavi kapak’ olarak da bilinen cam ve plastik şişelerin çeşitli renklerdeki plastik kapaklarının toplanarak geri dönüşüm için anlaşmalı kuruluşlara teslim edileceği ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Müdürlüğümüzce, ‘Kapaklar Umuda Dönüşsün’ sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında 15 Ağustos 2014 tarihinden bu yana 600 bin adeti geçmek üzere 1 tonun üzerinde mavi kapak toplanmıştır. Kampanya ile yaklaşık her 30 bin, yani 50 kilo plastik kapak karşılığında başta yatağa bağımlı olanlar olmak üzere yüreği büyük engelli kardeşlerimizin kullanımına ihtiyaç duydukları özellikli sandalyelerden temin edilecektir. Mavi kapak toplama projesi ile aynı zamanda toplumumuzu oluşturan başta geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımız olmak üzere bireylerimize çevre bilinci de aşılanması amaçlanmaktadır. Kampanya, 2 Ocak 2017 tarihine kadar devam edecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.