Bartın

CHP PM üyeleri Öztunç ve Dudu'dan Bartın'da ziyaretler

15:25 03 Mart 2016
CHP PM üyeleri Öztunç ve Dudu'dan Bartın'da ziyaretler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyeleri Ali Öztunç ve Mevlüt Dudu, partilerinin Bartın İl Başkanlığını ziyaret etti.

Öztunç, ziyarette yaptığı konuşmada, CHP'nin 35. Olağan Kongresi'nin ardından parti teşkilatlarına teşekkür ziyaretlerinde bulunduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyareti öncesinde, Anayasa Mahkemesinin Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki kararına ilişkin açıklamasını değerlendiren Öztunç, şunları söyledi:

"Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kapatılma davası vardı, o davada aynı Anayasa Mahkemesi kapatmayı reddetti. O zaman Anayasa Mahkemesi çok iyiydi. Şimdi verdiği karar nedeniyle 'tu kaka' oldu. Anayasa Mahkemesinin verdiği karar, anayasaya uygun bir karardır. Sayın Cumhurbaşkanı bu anayasayla seçildi. Cumhurbaşkanı, anayasaya bağlı kalma yemin etti."

Dudu ise anayasa tartışmalarına değinerek 1982 Anayasasının 12 Eylül faşizminin izlerini taşıdığını ve mutlaka değişmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin çok daha çağdaş bir anayasaya ihtiyacının tartışmasız olduğuna vurgu yapan Dudu, "Ama Türkiye'nin birinci önceliği anayasa değişikliği değildir" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.