Bartın

YGS'de kullanılan kırtasiye malzemeleri ilkokul öğrencilerine dağıtıldı

09:58 22 Mart 2016
YGS'de kullanılan kırtasiye malzemeleri ilkokul öÄŸrencilerine dağıtıldı

Bartın Gençlik Merkezi gönüllüleri, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Genç Dönüşüm" kampanyası kapsamında il genelindeki fakülte, meslek yüksekokulu ve liselerde YGS'ye giren adaylardan topladıkları 3 bin kalem, bin 500 silgi ve kalemtıraşı, Kozcağız beldesi Kıranpazarı köyünde bulunan Kıranpazarı İlkokulundaki ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıttı.

Bartın'da Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren adaylardan toplanan kırtasiye ürünleri, köylerdeki okullarda eğitim gören öğrencilere verildi.

Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Muammer Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) adaylara dağıtılan kırtasiye malzemelerinin israf olmaması için kampanya başlattıklarını söyledi.

YGS'de 12 okulda stant açarak topladıkları kalem, silgi ve kalemtıraşlarla zorlu koşullarda eğitim gören öğrencilere küçük de olsa katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

"Bakanlığımızın başlattığı proje kapsamında 'Tek kullanımlık sanma, çöpe atmaya kalkma' sloganıyla, sınav çıkışlarında stant kurarak topladığımız kalem, silgi ve kalemtıraşları özellikle köy okullarında okuyan öğrencilere dağıtmak istedik. Yaklaşık 20 gençle topladığımız bu kırtasiye malzemelerinin, çocuklar ve aileleri için önemli bir katkı olduğunu düşünüyoruz. Burada bir öğrencimize 4 kalem, 2 kalemtıraş ve 2 silgi dağıtıyoruz. Artanları da kalemsiz kalan öğrencilerimize vermeleri amacıyla okul idarecilerine teslim ettik. Palyaçolar eşliğinde girdiğimiz okullarda çocuklar da mutlu oldu. Tabii burada maddi bir katkıdan ziyade onların yanında olduğumuzu göstermiş olduk. Onlara sadece kalem dağıtmadık, sohbet ettik, ana sınıfı ve birinci sınıf çocuklarıyla oyunlar oynadık. Gözlerinde gördüğümüz mutluluk bizi de sevindirdi. Çocukların yüzlerindeki mutluluğu görünce ne kadar güzel bir iş yaptığımızı gördük. Ayrıca kalemlerin israf olmaması da bizi ayrıca mutlu etti."

Gençlik Merkezi lideri Eyüp Hendek de ilk kez 2013'te uyguladıkları projeyi devam ettirerek köy okullarında okuyan öğrencilere destek olabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Bartın Üniversitesi öğrencisi İsra Yılmaz da "13 Mart'ta yapılan YGS'de arkadaşlarımızla kentteki 12 okulda stant kurduk. Sınavdan çıkan adayların hemen hemen tamamı da kalemlerini bize verdi. Biz de bu kalemleri kendi ellerimizle minik kardeşlerimize veriyoruz. İyi ki böyle bir organizasyonun içinde yer alıyorum. Çok mutlu oldum." dedi.

Kıranpazarı İlkokulu Müdürü Mustafa Camcı ise okullarını ziyaret eden gençlerin kalem dağıtmasının yanı sıra öğrencilerle bir araya gelmelerinin ayrı bir anlam taşıdığını dile getirerek, duyarlılıklarından dolayı gençlere teşekkür etti.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.