Bartın

Bartın’da güvenlik tedbirleri

13:41 31 Mart 2016
Bartın’da güvenlik tedbirleri

Bartın’da 1 Mart-29 Mart tarihlerinde alınan tedbirler kapsamındaki uygulama ve denetimlerde çeşitli suçlardan aranan 97 kişinin yakalanarak adli mercilere teslim edildiği bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentteki güvenli ortamın devam ettirilmesi, birlik ve beraberliğe kast edebilecek her türlü faaliyetin önlenmesi amacıyla gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığı belirtildi.

Kent merkezi ve ilçelerinde 25 noktada 119 ayrı uygulama ve 7 ayrı umuma açık içkili eğlence ve istirahat yeri ruhsatlı iş yerlerinde idari denetim yapıldığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

“Uygulama ve denetimlerde 3 bin 443 şahıs ve bin 68 araç kontrol edilmiş, kontrol edilen şahıslardan haklarında değişik mahkemelerce yakalama emri çıkartılan 34 şahıs görevlilerimizce yakalanarak adli mercilere sevk edilmiştir. İlimiz polis sorumluluk bölgesi genelinde herhangi bir müessif olay meydana gelmemiştir. Alınan tedbirlerle ilgili sabır ve anlayış gösteren, güvenlik kuvvetlerimize destek veren değerli vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz."

İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tekin Aktemur da açıklamasında, son dönemlerde terör örgütleri tarafından güvenlik kuvvetleri, kamu çalışanları ve sivil vatandaşlara yönelik silahlı, bombalı saldırılar gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Söz konusu saldırıların ilde gerçekleşmesini engellemek amacıyla gerekli tedbirlerin alındığını ve devriye hizmetlerinin artırıldığını anlatan Aktemur, şöyle devam etti:

"Bu önlemler kapsamında Mart ayı içerisinde İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan yollar üzerinde, 28 farklı noktada 254 arama ve yol kontrolü yapılmış, 17 umuma açık yer kontrol edilmiştir. Yapılan uygulamalar sırasında 50 bin 769 şahıs ve 9 bin 208 aracın GBT sorgusu yapılmış, çeşitli suçlardan aranan 63 şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir. Bazı kontrol noktalarındaki aramalar İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Ekipleri ile müşterek yürütülmüştür. Kontroller sırasında vatandaşların da duyarlı olduğu ve uygulamalardan memnun olduğu gözlenmiştir. Mevcut huzur ortamının devam etmesi için tedbirlere devam edilecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.