Bartın

Anadolu Ajansı 96 yaşında

13:45 06 Nisan 2016
Anadolu Ajansı 96 yaşında

Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Anadolu Ajansı'nın (AA) 96. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Vali Azizoğlu, AA'nın 96. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifiyle 1920 yılında kurulan Anadolu Ajansı'nı Türkiye'nin ve dünyanın en güvenilir ve en hızlı haber kaynağı olmasının yanı sıra ilkeli ve tarafsız haberciliğin yaygınlaşmasına öncülük eden büyük bir kurum olarak gördüklerini bildirdi.

AA'nın, Türkiye'nin ve dünyanın nabzını tutan, dürüst, doğru ve ilkeli yayın hayatını başarıyla sürdürdüğünü belirten Azizoğlu, şunları kaydetti:

"Sürekli olarak kendini yenileyen, tarafsız ve öncü habercilik anlayışı ile evrensel yayın ilkelerinden taviz vermeden halkımızı objektif haberleriyle bilgilendiren Anadolu Ajansı, Türk basınına da ilkeli ve düzeyli yayıncılık konusunda örnek olmaktadır. Anadolu Ajansı dürüst, doğru ve ilkeli yayın hayatını 96 yıldır başarılı şekilde devam ettirirken, özellikle İslam dünyasındaki mazlumların da sesi oluyor. Cumhuriyetimizin köklü kuruluşlarından ve ülkemizin sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamının tanığı olan, haberleri ve fotoğraflarıyla bütün araştırmacılar için çok değerli bir kaynak teşkil eden Anadolu Ajansının 96. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, tüm çalışanlarına başarı ve kolaylıklar diliyorum."

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ise milli mücadele yıllarından bu yana Türk halkını bilgilendirerek Türk milletinin sesini tüm dünyaya duyuran Anadolu Ajansı'nın, sorumlu ve ilkeli haber anlayışıyla kuruluşundan bugüne kadar milletin güvenilirliğini ve saygınlığını kazandığını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.