Bartın

Turizm Haftası

14:57 21 Nisan 2016
Turizm Haftası

Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Turizm Haftası dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi.

Azizoğlu, tarihi bir konakta düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Amasra'nın ilde turizminin daha gelişmesi adına lokomotif olduğunu söyledi.

İlçede hizmete sunulması için bazı eksiklerinin giderilmesi gereken yat limanı ve yolcu iskelesiyle kent turizminin daha fazla canlanacağını belirten Azizoğlu, şöyle konuştu:

"Bartın Limanı'na geçen yıl 7 yolcu gemisi geldi. Bu turistler, otobüslere binip Safranbolu’ya gitti. Fakat Amasra Limanı'nı hayata geçirdiğimizde dağılım buradan olacak. Yolcu gemilerinin hepsi, Amasra Limanı'na gelecek. Bunu başarabilirsek çok daha kaliteli, paralı turistler Bartın'a gelmiş olacak. Amasra Limanı'nı hayata geçirdiğimiz an gelen turistlerin yapısında değişlik olacak. Yurt dışından gelen turistler, artamaya başlayacak ve bu turistlerde zengin kesimler olacak. Amasra Limanı, hayata geçtiğinde Bartın, turizm anlamında bölgenin de giriş noktası olacak."

Daha sonra Vali Azizoğlu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, turizmin gelişmesi için basın mensuplarının görüşlerini dinledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.