Bartın

Bartın Halk Sağlığı Müdürü Koç:

14:58 25 Nisan 2016
Bartın Halk Sağlığı Müdürü Koç:

Bartın Halk Sağlığı Müdürü Dursun Koç, düzenli fiziksel aktivitenin kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığını bildirdi.

Halk Sağlığı Müdürü Koç, yaptığı yazılı açıklamada, fiziksel aktivitenin, sağlık ve zindelik için sağladığı yararların her geçen gün daha iyi anlaşılmaya başlandığını ifade etti.

Düzenli fiziksel aktivitenin, fiziksel ve zihinsel sağlık üzerinde pek çok olumlu etkisi bulunduğunu kaydeden Koç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Düzenli fiziksel aktivitenin, sağlıklı olmamızdaki rolünün yanı sıra kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığı açıkça bilinmektedir. Dünyanın her yerinde giderek maliyeti artan sağlık hizmetleri yönünden koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında fiziksel aktivitenin sağladığı yararlar önemli bir tasarruf sağlayabilmektedir. Fiziksel aktivitenin sağlık üzerine etkileri, kilo kontrolünün sağlanmasında, kan basıncının kontrolünde, kan yağlarının kontrolünde, kan şekerinin kontrolünde, damar ve kas iskelet sistemi hastalıklarını önlemede, kaygı, stres, depresyonun azaltılmasında, sağlıklı, uzun ve kaliteli bir yaşam sürdürülmesinde etkileri bilinmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.