Bartın

Bartın Üniversitesi BESYO inşaatı devam ediyor

14:26 23 Mayıs 2016
Bartın Üniversitesi BESYO inşaatı devam ediyor

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Kutlubey Kampüsü'nde inşaatı devam eden Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) binasının işlevselliği ve modern yapısıyla ülkede ilk üçe gireceğini bildirdi.

Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitenin yeni yerleşkesi Kutlubey Kampüsü'nde 2012 yılında başlayan inşaatlarda her yıl ortalama 17 bin metrekare olmak üzere 68 bin 982 metrekare alan oluşturulduğunu belirtti.

Maliyeti 90 milyon lirayı bulan yatırımlardan biri olan BESYO binası ve spor kompleksi tamamlandığında göz kamaştıracağını ifade eden Kaplan, şunları kaydetti:

"16 bin 777 metrekare kapalı alana kurulan sporcu fabrikası, gerek işlevselliği gerek modern yapısıyla Türkiye’de ilk üçe girecek, bölgesinde ise tek olacak. Üniversitemizin asıl sahipleri öğrencilerimizdir. Öğrencilerimizin nitelikli bilimsel araştırma yapabilecekleri ve eğitim-öğretim faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri alanlar oluşturma gayretindeyiz. Öğrencilerimiz ve spor kulübümüzün sporcuları Türkiye ve dünya şampiyonlukları alarak sportif alanda göğsümüzü kabartıyor. Yeni yerleşkemiz Kutlubey Kampüsü’nde inşası devam eden BESYO binası ve spor tesisleri tamamlandığında başarılarımızın artarak devam edeceğini temenni ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.