Bartın

TÜSODER Genel Başkanı Yıldız'a açılan bir liralık tazminat davası

15:44 24 Haziran 2016
TÜSODER Genel Başkanı Yıldız'a açılan bir liralık tazminat davası

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın'ın "itibarını zedelediği ve kişilik haklarına saldırdığı" iddiasıyla Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Rıdvan Yıldız hakkında açtığı bir liralık manevi tazminat davası mahkemece reddedildi.

Bartın 1. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, Yıldız ile Akın'ın avukatı Kadriye Dika Gören katıldı.

Mahkeme, tahkikatı gerektiren husus kalmadığı, delillerin dava ile muhakemeyi yeterli derecede aydınlattığı görüşüyle davanın reddini kararlaştırdı.

Yıldız, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, davanın 2. duruşmasında mahkemenin lehine karar verdiğini söyledi.

Belediye başkanıyla hiçbir husumetini olmadığını anlatan Yıldız, "Toplumsal anlamda hak arama bilinci kazandırma misyonu edinmiş bir dernek olarak biz bir lira için hak arama adına davayı takip ederek toplumsal bilinç oluşmasını da istedik. Eğer, ben bu davayı takip etmez, bir lira için bu mücadeleyi vermezsem milyonlarca insandan mağduriyetlerine karşı direnmelerini bekleyemem." ifadelerini kullandı.

- Olay

Yıldız, dernekte genel başkan yardımcısı olduğu dönemde, Bartın Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki firmaların ücretsiz şehir içi servislerini iptal etmesinden sorumlu tuttuğu Akın hakkında "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla 2014'te suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık, kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti.

Bunun üzerine Akın, geçen yıl aralık ayında "itibarının zedelenmesi ve kişilik haklarına saldırı" iddiasıyla Yıldız hakkında bir liralık manevi tazminat davası açmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.