Bartın

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk:

00:04 26 Kasım 2016
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk:

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Türkiye Kamu-Sen olarak, adaletin ve hukukun üstünlüğü doğrultusunda bu darbecilerle mücadele edelim. FETÖ denilen terör örgütünün darbeyi yapan hangi birimi varsa onlarla mücadele edelim. Aynı şekilde bölücü terör örgütü PKK ile de mücadele edelim. Mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz." dedi.

Kentte özel bir düğün salonunda dernek üyeleriyle yemekte bir araya gelen Koncuk, yaptığı konuşmada, Türkiye'de kıymetli değerleri korumanın birincil öneme sahip olduğunu söyledi.

Vatan elden gittiğinde ortada bir şey kalmadığına, Suriye'de yaşayan insanların bu durumu yaşadığına işaret eden Koncuk, "İşte vatan bu yüzden bizim için çok önemli. Biz vatanımızı, milletimizi çok seven insanlardanız. Biz, attığımız adımda ülkemize zarar verebilecek bir değerlendirmenin, bakış açısının içinde asla olmadık, bundan sonra da asla olmayacağız. Bu ülkeye hizmet amacıyla bu işin içindeyiz. Aynı zamanda Anadolu coğrafyasının derinliklerine kadar köklerini sarmış bir misyonun temsilcisiyiz. Biz Türkiye sevdalısıyız." diye konuştu.

İsmail Koncuk, 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 4 ay geçtiğini anımsatarak, "Darbelerin her zaman karşısındaydık. 28 Şubat sürecinde Türkiye Kamu-Sen olarak Kızılay meydanında vatandaşlarımızın yakasına kokart takıyorduk. Türkiye Kamu-Sen olarak, 'Hak, hukuk, adalet.' dedik ve buna uygun tavır takındık. Biz, adalet ve hukuk vurgusu yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz"

Açığa alınan 6 bin eğitim çalışanının bugün görevlerine iade edildiğini hatırlatan Koncuk, PKK terör örgütüne yardım ve yataklık eden, onlarla fiilen bağlantısı bulunan birinin kamuda istihdam edilmesine razı olmadığını dile getirdi.

Devletin hiçbir kurumunda bu kişilerin çalıştırılmaması gerektiğini vurgulayan Koncuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama bunu yaparken de sağlam delillere dayandırarak yapmak zorundayız. Biz, FETÖ soruşturması kapsamında masum insanların da gözaltına alındığını ve görevlerinden uzaklaştırıldığını düşünüyoruz. Bu yanlışlara vurgu yapmak zorundayız. Türkiye Kamu-Sen olarak, adaletin ve hukukun üstünlüğü doğrultusunda bu darbecilerle mücadele edelim. FETÖ denilen terör örgütünün darbeyi yapan hangi birimi varsa onlarla mücadele edelim. Aynı şekilde bölücü terör örgütü PKK ile de mücadele edelim. Mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz."

Koncuk, Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye ile ilgili aldığı kararı da değerlendirerek, "Biz bunları çoktandır söylüyoruz. Bunların bizi AB'ye almayacakları en başından beri ortada zaten. Türkiye'nin müzakere süreci bir süre askıya alınacak, çok mu umurumuzda? Hiç umurumuzda değildir. Biz adaleti, hakkı, hukuku, AB'den öğrenecek değiliz. Şahsen bu durum, gururumu incitiyor. Senelerdir DAEŞ ve PKK'yı destekleyenler, bize insan hakları dersi veremez." sözlerine yer verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.