Bartın

Regaib Kandili

20:23 29 Mart 2017
Regaib Kandili

Bartın Valisi Nusret Dirim ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, yarın idrak edilecek Regaib Kandili dolayısıyla birer kutlama mesajı yayımladı.

Vali Dirim, mesajında, rahmet ve merhamet kapılarının sonsuz açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin dualarının kabul olduğu, üç aylara bir kez daha ulaşmanın gönül huzurunu yaşadığını ifade etti.

Kandilin, Allah’a daha derin bir şükür için bir fırsat olduğunu aktaran Dirim, şunları kaydetti:

"Yaradana daha derin bir şükür imkanı bulacağımız bu özel günlerde, Cenabı Hakk’a yürekten yönelmeli, dua ve niyazlarımızı artırmalı, manevi havayı fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları kaldırmalı, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin üç aylarını ve Regaib Kandili'ni tebrik ediyorum."

Milletvekili Tunç ise, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı bir zaman dilimi olan üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandiline ulaşmış bulunuyoruz. Üç aylar ve kandil geceleri, milletimizin birlik ve beraberliğinin pekiştiği, aynı duygu etrafında çarpan kalplerin, aynı hissiyatı paylaşan gönüllerin bir araya gelerek dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği müstesna günlerdir. Bu gün ve gecelerin en iyi şekilde değerlendirilerek, her zaman ihtiyaç duyduğumuz, sevginin tüm insanlar arasında yayılması dileğiyle, milletimizin ve Bartınlı hemşehrilerimin Regaip Kandilini en içten duygularımla tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.