Bartın

Bartın'da "MENTALK" projesi toplantısı

16:56 13 Haziran 2017
Bartın'da "MENTALK" projesi toplantısı

Bartın Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü tarafından yürütülen “MENTALK: Turizm Sektöründe Çalışan Erkekler için Alternatif Dil Öğrenme Teknikleri” projesinin kapanış toplantısı, proje ortağı 7 ülkenin katılımıyla yapıldı.

Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen, turizm çalışanlarına dil öğretmek amacıyla yürütülen projenin, üniversite konferans salonunda düzenlenen kapanış toplantısına, İtalya, Avusturya, Norveç, Portekiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Gürcistan’dan proje ortakları katılımcılar da yer aldı.

İngilizce olarak gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, projenin 2014-2020 arasındaki dönemde, AB Bakanlığı'nın, Erasmus Plus "Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği" projeleri kapsamında desteklediği stratejik ortaklık projesi olduğunu söyledi.

Bu projelerin amacının, yenilikçi yaklaşımlar ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılmasını artırmak olduğunu ifade eden Uzun, "Ayrıca eğitimin kalitesi ve kapsamını yenilemek ve artırmak suretiyle kişilerin mesleki gelişimini teşvik etmek de yer almaktadır. Bu doğrultuda, 2015’te başlayan MENTALK projesi ile kırsal bölgelerde turizm sektöründe çalışan erkek öğrencilere yönelik bir öğretim materyali, rehber kitap ve bir platform geliştirildi. Proje kapsamında yapılan bu çalışmaların hızla küreselleşen dünyamızın bir gereği olarak ülkemize ve bölgemize faydalı olacağını umuyorum. dedi.

Avusturya Ticaret Ateşesi Christian Maier de Türkiye ve Avusturya'nın turizme odaklanmış iki ülke olduğunu belirtti.

İki ülkenin nüfus ve yüz ölçümü bakımından farklı olduğunu aktaran Maier, şöyle konuştu:

"Nüfus ve yüz ölçümününü ele aldığımızda Türkiye Avusturya’dan neredeyse 10 kat daha büyüktür. Ancak Türkiye ve Avusturya arasındaki ekonomik ilişkiler verimli iş birliği içerisinde kuvvetli şekilde devam etmektedir. Ticaretimiz her sene artarak devam etmektedir. Bunda turizmin önemli bir payı bulunmaktadır. Her yıl 500 bin Avusturyalı Türkiye’ye turizm amaçlı gelmektedir. Turistler ile geliştirilecek samimi ve sıcak ilişkiler oldukça önemlidir. Ne kadar dil bilirseniz o kadar çok turist sizi ziyaret edecektir. Bu proje de bundan dolayı önemli bir yere sahiptir."

Proje yürütücüsü Neslihan Köse ise yapılan çalışmalardan bahsederek, “Proje kapsamında oluşturulan dil öğrenme içerikleri, öğretim materyalleri ve çevrim içi platform projenin potansiyel tüm paydaşlarıyla paylaşılacak.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.