Bartın

Bartın'da "Mağaraların Turizm ve Peynir Üretimine Kazandırılması" paneli

14:20 28 Aralık 2017
Bartın'da "Mağaraların Turizm ve Peynir Üretimine Kazandırılması" paneli

Bartın Üniversitesi ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) işbirliğiyle "Mağaraların turizm ve peynir üretimine kazandırılması" konulu panel düzenlendi.

Üniversitenin konferans salonunda düzenlenen panelde konuşan Ticaret ve Sanayi Odası İl Danışmanı Doç. Dr. Gökhan Gündüz, Bartın'da istihdam, ihracat konularına odaklandıklarını söyledi.

Gündüz, "Bartın’ı markalaştıracak Malatya'nın kayısısı, Kayseri'nin pastırması, Bursa'nın İskender kebabı gibi unsurları ortaya çıkarmak gerekiyor." dedi.

Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü Mühendisi Yemilhan Atılgan ise Küre Dağları Milli Parkı'nın mağara potansiyeli açısından dünyada ikinci, Türkiye'de ise birinci olduğunu belirterek "Yaklaşık yüze yakın mağara barındıran Küre Dağları Milli Parkının içerisindeki yapılan araştırmalara göre mağaralardaki iklim yapısı peynir üretimine uygundur." diye konuştu

Panele, Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Akın, Fen Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Ufuk Çelebioğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlü Abdülsettar Bayram, Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Fatih Ayaz ile Fikri Boyacıoğlu katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.