Bartın

Berat Kandili

13:44 30 Nisan 2018
Berat Kandili

Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı.

Gündüz, mesajında, bu kutsal gün ve gecelerin, bireysel ve toplumsal olarak iman, ibadet ve ahlak bakımından yenilenme, geleceği Allah’ın rızası doğrultusunda planlama ve ümitleri tazeleme fırsatları sunduğunu belirtti.

Bu fırsatları ganimet bilerek, günahlardan temizlenmek için tövbe edilmesi, Allah’ın rızasına uygun yaşayabilmek için yardım istenilmesi gerektiğini ifade eden Gündüz, şunları kaydetti:

"Beratın en derin anlamı, bağışlanmadır. Berat gecesi, Yüce Rabbimizin af ve mağfiret gecesidir. Sevgili Peygamberimiz, bu gecede Allah'a bol bol ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasını tavsiye etmiş ve o gece güneş batınca Allah Teala'nın dünyaya rahmetiyle tecelli ederek fecre kadar, ‘Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belaya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim' buyurduğunu bizlere müjdelemiştir. En yakınlarımızdan bile sevgi ve merhameti esirgediğimiz eşimizi ve çocuklarımızı ihmal ettiğimiz akrabalarımızı, yetimleri, kimsesizleri, mültecileri unuttuğumuz günler için tövbe edelim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.