Bartın

Bartın Üniversitesi ödül aldı

14:54 23 Mayıs 2018
Bartın Üniversitesi ödül aldı

Bartın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Sarı'nın, "Kaplanlar Uluslararası Karikatür Yarışması"nda ikinci olduğu bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaplanlar Soğutma tarafından düzenlenen ve 31 ülkeden bin 400 eserin yer aldığı "Uluslararası Karikatür Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu.

Yarışmada, daha önce birçok ulusal ve uluslararası karikatür yarışmasında derece elde eden Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Murat Sarı, yarışmada ikincilik ödülüne layık görüldü.

Sarı, Bartın Üniversitesi ismini böyle bir organizasyonda duyurmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Bu tür yarışmalar sanata ve sanatçıya olan ilgiliyi daha da artırmakta, yapılan çalışmalara ve emeğe değer katmaktadır. Umut ediyorum ki buna benzer faaliyetler artar ve sanat üzerinden birçok soruna dikkat çekilerek bir farkındalık oluşturulur. Bu yarışmada 31 ülkeden bin 400 eserle çevre ve iklim değişikliğine dikkat çekildi. Karikatür, çevre kirliliği, iklim değişikliği konularında olduğu gibi savaş, kadına şiddet, göç, bilinçsiz tüketim ve çocuk işçiler birçok sorunu aktarmanın en iyi yolu olduğuna inanıyorum." dedi.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun da Sarı'yı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.