Bartın

Çocuklar boyama kitabıyla sağlıklı yaşamayı öğrenecek

15:58 07 Haziran 2018
Çocuklar boyama kitabıyla sağlıklı yaşamayı öğrenecek

Bartın Üniversitesi ile Bartın İl Sağlık Müdürlüğünce anaokulu ve ilkokulda eğitim gören çocuklar için "Gülen Yüzler İçin Sağlıklı Yaşam Boyama Kitabı" hazırlandı.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, makamında kitabın tanıtımı için düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, iyi bir gelecek için sağlıklı bireylerin yetişmesinin önemli olduğunu söyledi.

Geleceğin emanet edileceği çocukların çağın şartlarına uygun olarak zihinsel ve fiziksel gelişimlerini en doğru şekilde sağlamalarına büyük önem verdiklerini ifade eden Uzun, şöyle konuştu:

"Bu noktada 0-6 yaş arası dönemin çocukların gelişiminde öneminin farkındayız. Bu boyama kitabıyla da bir yandan çocuklarımızın yaratıcılıklarını ortaya çıkarmayı hedeflerken diğer yandan eğlenerek sağlıklı yaşamla ilgili bilgileri edinmelerini istedik. Bu düşüncelerle boyama kitabının ortaya çıkmasında desteklerini esirgemeyen Bartın Valimiz Sayın Nusret Dirim'e ve işbirliğinden dolayı Bartın İl Sağlık Müdürü Dursun Koç'a teşekkür ediyorum. Ayrıca akademik yetkinlikleriyle bu eserin ortaya çıkmasında önemli pay sahibi olan öğretim elemanlarımızı da tebrik ederim."

Bartın İl Sağlık Müdürü Dursun Koç ise hazırlanan boyama kitabıyla mutlu, sağlıklı ve başarılı bireylerin yetiştirilmesine katkı sunulmasının hedeflendiğine işaret ederek, kitabın anaokulu ve ilkokul öğrencilerine dağıtılacağını kaydetti.

Kitabın çizimlerinin hazırlanmasında Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Süreyya Genç ile Araştırma Görevlisi İsmail Eyüpoğlu yer alırken, kitabın tasarımını Bartın Üniversitesi Bartın Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı Programından Öğretim Görevlisi Nebi Arslan'ın yaptığı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.