Bartın

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne doğru

16:29 07 Haziran 2018
Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne doğru

MHP Bartın Milletvekili adayı Orhan Kırşanlı, Cumhur İttifakı'nın, Türkiye'yi hür, demokratik ve müreffeh bir geleceğe kavuşturma azmi, Türk milletinin hainlere, işbirlikçilere, küresel güçlere karşı verdiği milli tepkinin adı olduğunu bildirdi.

Kırşanlı, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin, 16 Nisan 2017'de yapılan anayasa değişikliği halk oylamasıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçtiğini, yeni sistemle yürütme yetkisi nihalkın doğrudan seçerek belirleyeceği Cumhurbaşkanına, yasama yetkisinin de Meclis'e ait olacağına işaret etti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, cumhuriyet tarihinin en önemli yönetim reformu, şartlara ve gelişmelere cevap veren en dinamik, demokratik tercih olduğunu belirten Kırşanlı, şunları kaydetti:

"Yeni hükümet sistemi milli bekanın sigortası, husumet ve hıyanete karşı güvencedir. Cumhur İttifakı, Türkiye Cumhuriyeti'nin beka ve birliğini yüksek bir sadakat ve yürekli bir mücadele ruhuyla savunacak, ülkemizin geleceğini millet iradesinden aldığı güçle güvenceye kavuşturacaktır. Cumhur İttifakı, düşmana karşı milli bekayı esas alan ahlaki ve siyasi uzlaşmanın bir mahsulü, Türk milletinin karar ve iradesidir. Cumhur İttifakı, Türkiye'yi hür, demokratik ve müreffeh bir geleceğe kavuşturma azmi, Türk milletinin hainlere, işbirlikçilere, Türkiye'nin hasmı küresel güçlere karşı verdiği milli tepkinin adıdır. İnanıyoruz ki MHP, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'nde milletimizin takdir ve teveccühüne mazhar olacak, Allah'ın izniyle hem Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda seçilmesini sağlayacak, hem de partimizin TBMM'de çoğunluğu elde etmesini ve güçlü bir grup kurmasını temin edecek desteği verecektir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.