Bartın

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15:40 13 Temmuz 2018
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Bartın Valisi Nusret Dirim, "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Dirim, mesajında, aziz milletin birlik ve beraberliğine kasteden, Fethullahçı Terör Örgütü tarafından milli iradeye ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile hükümetine yönelik gerçekleşen hain darbe girişimi üzerinden iki yıl geçtiğini anımsattı.

15 Temmuz’da vatan, demokrasi ve bağımsızlık uğruna mücadele veren kahraman insanların, asırlar öncesinde olduğu gibi yine aynı kararlılıkla yaşadığı toprakları ve şanlı tarihini korumanın, istikbalinin yegane unsuru olduğunu tüm dünyaya haykırdığını ifade eden Dirim, şunları kaydetti:

"Kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla tek vücut olan kahraman milletimiz o gece Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile sokakları, meydanları doldurmuş tankın, topun, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısında sadece ve sadece imanıyla, inancıyla canı pahasına karşı koymuş, günlerce meydanları boş bırakmayarak, demokrasiye sahip çıkmıştır. Derin bir şuurun tezahürü olarak, ülkenin bölünmez bütünlüğü ve istikbali için hiç tereddüt geçirmeden sokaklara dökülerek göğsünü hain darbecilere siper eden ve 'tanklardan büyük yüreğim var' diyen aziz milletimiz gelecek kuşaklara eşsiz bir örnek sergilemiştir. 15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren açık ve net bir şekilde milli iradeden ve demokrasiden yana tavır koyan Bartınlı hemşehrilerimiz de Bartın Cumhuriyet Meydanında demokrasi nöbetiyle vatanına, milletine ve bayrağına kararlı bir şekilde sahip çıkmıştır. Çünkü biz birliğin gücüne inanıyor, yüreklerimizin bu vatan uğruna asırlardır aynı duygularla çarptığını biliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.