Bartın

Sağlık Müdürlüğünden sıcak hava uyarısı

15:50 01 Ağustos 2018
Sağlık Müdürlüğünden sıcak hava uyarısı

Bartın İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, sıcak, rutubet ve ultraviyole ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak için güneş altında özellikle sıcağın yoğun olduğu dönemlerde uzun süre kalınmaması gerektiğini bildirdi.

İl Sağlık Müdürü Koç, yaptığı yazılı açıklamada, yaz mevsimindeki aşırı sıcakların çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirdiğini ifade etti.

Güneşin ultraviyole ışınları, sıcak ve artmış nem oranının zararlı etkilerinden korunmak için bol sıvı alınması, kıyafet tercihinde vücudu mümkün olduğu kadar çok örten bol ve açık renkli giysilerin tercih edilmesi gerektiğini aktaran Koç, şunları kaydetti:

"Pamuklu beyaz veya açık renkli, ince ve hafif giysiler giyilmeli, baş kapatılmalıdır. Çalışan kişiler ise, serin bir ortamda çalışıyorsa, koyu renkli giysileri tercih edebilir. Zira koyu renklerin güneşin ultraviyole ışınlarını yansıttığı, etkilerini azalttığı biliniyor. Ama buna karşılık sıcağı absorbe ediyor. Bu yüzden en acık renk içe en koyu renk dışta olacak şekilde giyinilmelidir. Ultraviyole koruyuculu güneş gözlükleri kullanılmalıdır. Çünkü bu tür güneş gözlükleri, katarakta ve gözde hasara neden olan, zararlı ışınları azaltır. Sıcak, rutubet ve ultraviyole ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak için güneş altında özellikle sıcağın yoğun olduğu dönemlerde uzun süre kalınmamalı, gölge tercih edilmelidir. Güneş şemsiyesi gibi gölgeliklerin altında otururken de beton, kum ve denizden yansıyan ultraviyole ışıklarının gölgede de önemli miktarda zarar verebileceği, unutulmamalı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.