Bartın

Bayramda sağlık hizmetleri aksamadan sürecek

15:17 16 Ağustos 2018
Bayramda sağlık hizmetleri aksamadan sürecek

Bartın Sağlık Müdürü Dursun Koç, halkın Kurban Bayramı tatilinde, sağlık hizmeti alırken problem yaşamaması için gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi.

Koç, yaptığı yazılı açıklamada, bayramların, sevgi, saygı ve paylaşma duygularının ön plana çıktığı, milli ve manevi değerlerin pekiştiği, birlik ve beraberlik duygularının güçlendiği çok özel ve anlamlı günler olduğunu belirtti.

Bayramların, milletin her bir ferdi için, sağlık, huzur ve coşkuyla yaşanması hedefinde olduklarını ifade eden Koç, şunları kaydetti:

"Bu hedefe ulaşabilmek için tüm sağlık çalışanları büyük bir özveri ve gayretle çalışmaktadır. 21 Ağustos tarihinde başlayacak Kurban Bayramı'nın ilk gününden itibaren halkımızın bayram tatilinde, sağlık hizmeti alırken problem yaşamaması için gerekli tedbirler teşkilatımızca alınarak uygulamaya konulmuştur. Bu kapsamda 112 Acil Sağlık hizmetlerimizde, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde ve devlet hastanemizde ilave nöbetçi personel görevlendirmesi yapılmıştır."

- Sağlıklı kurban eti için uyarılar

Koç, kurban etinin sağlıklı şekilde tüketilmesi ve kesim sırasındaki yaralanmalar konusunda da uyarılarda bulunarak, şunları dile getirdi:

"Kurban kesildikten sonra etler dış ortamda ve oda sıcaklığında uzun süre bekletilmemelidir. İhtiyaçtan fazla et tüketmek böbrekleri yorar, bu nedenle günlük alınan et miktarına dikkat edilmelidir. Kurbanın kesimi, kurban etinin parçalanması ve doğranması esnasında meydana gelen yaralanmalar, hemen müdahale edilmediğinde sağlığınız açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir. Ciddi kesik ve yaralanma durumlarında vakit kaybetmeden doktora başvurun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.