Bartın

BRT'de yeni akademik yıl başladı

17:01 08 Ekim 2018
BRT'de yeni akademik yıl başladı

Bartın Üniversitesinde (BRT), yeni akademik yıl açılışı yapıldı.

BRT'de 2018-2019 akademik yılının başlaması dolayısıyla üniversite konferans salonunda açılış töreni düzenlendi.

Bartın Valisi Nusret Dirim, açılış töreninde yaptığı konuşmada, üniversitenin kente dinamizm kazandıran ve Bartın'ı harekete geçiren önemli bir kuruluş olduğunu söyledi.

Üniversitenin kurum ve kuruluşlara önemli katkılar sağladığını, birçok alanda işbirliği yaparak kentin ekonomik ve sosyal hayatına ciddi katkı sunduğunu ifade eden Dirim, şunları kaydetti:

"Üniversitemizdeki öğrenci sayısı 17 bini geçmiş ve bu sayının her geçen yıl artması ilimizin büyüyen yönünü de gösteriyor. Üniversitenin kentin ekonomik hayatına da ciddi katkıları var. Akademik eğitim, öğretim yılının başlamasıyla birlikte kentimizde önemli bir canlılık görüyoruz. Tabi, Kredi ve Yurtlar Kuruma ait 2 bin 500 kişilik kız öğrenci yurdunun açılmış olması özellikle kız öğrencilerimizin barınma sorununu çözmüştür. Erkek öğrencilerimizle ilgili olarak gelecek yıl açılacak yurtlarla sorununun aşılacağını düşünüyoruz."

BRT Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun da 8 fakülte, 3 enstitü, 2 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve 12 araştırma ve uygulama merkezinde 153 bölüm ve programla ülkenin yükseköğretim alanına katkı sunduğunu belirtti.

Üniversitenin 562 akademik ve 251 idari insan kaynağına sahip olduğunu ve 2018 kayıt dönemi itibarıyla 17 bini aşkın öğrenciyi geleceğe hazırladığını anlatan Uzun, şöyle devam etti:

"Nispeten yeni kuşak bir üniversite olarak, bir yandan da nitelikli öğrenme ortamları oluşturmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu yıl itibarıyla 17 spor branşını tek çatı altında toplayan ülkemizin en büyük spor komplekslerinden birisi hizmete alındı. Bölgemizin en büyüklerinden olacak kütüphanemiz ise neredeyse tamamlanmak üzere, rektörlük binamızın inşası ise hızla devam ediyor. Öğrencilerimizin çok daha nitelikli ortamlarda eğitimlerini sürdürmelerine ve aynı zamanda ileri düzeyde araştırmaların yapılabilmesine imkan tanıyacak merkezi laboratuvar binası için ise ihale süreci devam ediyor. Bilginin merkezi olan üniversiteyi, üretimin merkezi sanayi ile buluşturarak etkili işbirlikleri geliştirebilmek için paydaşlarımızla sistematik olarak görüşmelere devam ediyoruz. Bu bağlamda, üniversitemizin şehrimiz ve bölgemiz için bir lokomotif olma fonksiyonunun farkında olarak bölgemizin gelişimine nasıl ve hangi alanlarda katkı sunabileceğimize ilişkin sürekli bir arayış içerisinde olduğumuzu ifade etmek isterim."

Törende akademik yıl açılış dersini Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Berker, "Eğitim, Araştırma, Başarı ve Mutluluk" konusunda verdi.

Akademik yıl açılışına, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Emniyet Müdürü Ogün Vural, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.