Bartın

"Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Veri Tabanı Çalıştayı"

14:47 22 Ekim 2018
"Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Veri Tabanı Çalıştayı"

Bartın Üniversitesinin, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından organize edilen Türkiye Yeterlilikler Veri Tabanı Çalıştayı'nda pilot üniversiteler arasına seçildiği bildirildi.

Bartın Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu ve Mesleki Yeterlilik Kurumu başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları, işçi ve işveren sendikaları, meslek örgütleri ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde, ulusal ve uluslararası uzmanlar ile akademisyenlerin katılımıyla hazırlanan "Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi" ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Çalışmalar kapsamda Ankara Haymana’da Türkiye Yeterlilikler Veri Tabanı (TYVT) Çalıştayı gerçekleştirildi.

TYVT çalışmalarında farkındalığı artırmak ve yükseköğretim yeterliliklerinin veri tabanına eklenmesi hususunda izlenecek yöntemlere dair istişarede bulunmak amacıyla düzenlenen çalıştaya, 70 yükseköğretim kurumu, Milli Eğitim Bakanlığının 10 farklı birimi, Yükseköğretim Kalite Kurulu ve Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Kurulu'nda temsil edilen meslek kuruluşları, işçi, işveren ve eğitim sendikaları temsilcileri katıldı.

Farklı kurum ve kuruluşlardan 170 temsilcinin katıldığı çalıştayda, Bartın Üniversitesi "Türkiye Yeterlilikler Veri Tabanı" uygulamasında pilot üniversite seçildi.

Yükseköğretim Kurulunu (YÖK) temsilen çalıştaya katılan TYÇ Kurulu Üyesi ve Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, burada yaptığı konuşmada Türkiye Yeterlilik Veri Tabanı çalışmasının önemini anlattı.

Bu çalışmanın yaşanabilecek olumsuz durumların önceden tespiti ve önlem alınmasına da fayda sağlayacağını ifade eden Uzun, “Türkiye Yeterlilik Veri Tabanı ile mevcut durumun tespiti ve karşılaştırmalı değerlendirilmesi, bilginin ulusal ve uluslararası dolaşımının yanı sıra yaşanacak bazı olumsuz durumların da en aza indirilmesi sağlanabilir. Bu anlamda proaktif ilerlememiz devamlı ve hızlı bir tempoda gelişimimizin de önü açılacaktır." diye konuştu.

Bartın Üniversitesi'nden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yazıcı, Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Fatma Ünal ile Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Yılmaz'ın da katıldığı çalıştay, 3 gün sürdü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.