Bartın

"Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" Projesi

14:23 24 Ekim 2018
"Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" Projesi

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" Projesi kapsamında 2019'da açılacak kursların planlama toplantısı gerçekleştirildi.

Müdürlük konferans salonundaki toplantıda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Abdulsettar Bayram, Türkiye Ziraat Odaları Birliği işbirliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün desteği ile 2013’den bu yana "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" Projesi'nin yürütüldüğünü anımsattı.

İşsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, istihdamın korunmasına ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla imzalanan "Aktif İşgücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü" çerçevesinde yürütülen proje ile bu yıl tamamlanan 12 kursta 222 çiftçinin eğitim gördüğünü ifade eden Bayram, "Eğitimlerde, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün onaylı modüler eğitim programları uygulanmaktadır. Kırsal kesimde yaşayan ve en az ilkokul mezunu 15-40 yaş arasında, tarımsal üretimin içinde ve gönüllülük esasına uyan genç çiftçilere yönelik verilen eğitimler önümüzdeki yıl da devam edecektir." dedi.

Şube ve ilçe müdürlüklerinin 2019 yılı için kurs önerileri ve taleplerini sunduğu toplantıya, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Enver Daş, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Muhsin Bayrak, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Alev Çinar Güreş ile şube müdürleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.