Bartın

Taşımacılıkta yeni soluk! Bu kez eşyaları değil komple evi taşıdılar

12:04 23 Eylül 2022
Taşımacılıkta yeni soluk! Bu kez eşyaları değil komple evi taşıdılar

Bartın'da yaşayan Niyazi Alpı, Bursa'daki kız kardeşine ait 60 metrekare evi tuttuğu özel nakliye aracıyla birlikte karadan taşıyarak Bartın'daki köyüne taşıdı.

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Aşağıköy Yukarı Alpı köyünde yaşayan Niyazi Alpı'nın babasına ait yaklaşık yüz yıllık ahşap ev yoğun kar yağışı nedeniyle geçen yıl yıkıldı. Bunun üzerine enkazı kaldırılan evin yanına Bursa'da yaptırdıkları 60 metrekarelik ahşap evi taşımak istedi. Vinçler yardımıyla nakliye aracına yüklenen ahşap ev yaklaşık 500 kilometrelik yola çıktı. Ulus ilçesine gelen nakliye aracı ana caddenin dar olması nedeniyle tali yollardan köye ulaştı. 8 kilometrelik dar yollardan 1,5 saatte ilerleyebilen araç, zaman zaman meyve ağaçlarının yolu kapatması nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. Ağaçların budanmasının ardından yoluna yeniden devam eden araçtaki ev, köye getirilerek önceden hazırlanılan yerine konuldu.

"BURASI KIZ KARDEŞİMİN YERİDİR"

Denizden 700 metre rakımlı köydeki manzaranın güzelliği nedeniyle evi köye taşıdıklarını anlatan Niyazi Alpı, "Bartın Ulus Aşağıköy Yukarı Alpı köyündenim. Köyümüze yeni evimiz geldi. Bir tır bir vinç bir buçuk günde geldi. Yollarımız çok dardı. Burası kız kardeşimin yeridir mirasta kendisine bu yer düştü. Buraya evini taşıdı. Kocası da bir sene oldu rahmetli oldu. Bizde onlara yardımcı oluyoruz. Yazın kaldıklarında geliyorlar, kışın zaten kalmıyorlar. Buranın havası nefesi çok oksijenli bir yer burası 600-700 metre yüksekliğinde mükemmel bir yer. Yazı başka kışı başka çok güzel oluyor burası mükemmel bir yer köyümüz başka ne anlatayım yeşillik kışın bembeyaz her taraf" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.