Batman

Terör olayları Sason'daki şifalı suya olan ilgiyi azalttı

15:18 31 Ekim 2015
Terör olayları Sason'daki şifalı suya olan ilgiyi azalttı

Bölgede meydana gelen terör olayları, Sason’da bulunan şifalı içme sularına olan ilgiyi azalttı.

Bölgede meydana gelen terör olaylar nedeniyle Batman'ın Sason ilçesinde bulunan şifalı içme sularına ilgi azaldı.

Her yıl kış aylarında bile binlerce kişinin ziyaret ettiği Sason'daki şifalı içme sularına, bölgede meydana gelen terör olayları sebebiyle bu yıl çok az sayıda kişi uğradı.

Yolüstü Köyü sakinlerinden Cemal Avunç, yaptığı açıklamada, PKK terör örgütünün düzenlediği terörist saldırılar sebebiyle köylerinde bulunan şifalı içme sularına çok az kişinin uğradığını ve terör olaylarının bölge turizmini olumsuz etkilediğini söyledi.

Çözüm Sürecinde döneminde kış aylarına kadar insanların bu sulara akın ettiğini dile getiren Avunç, şöyle konuştu:

"Güneydoğu illerinden, İstanbul’dan, İzmir’den, Malatya’dan, Antalya’dan Türkiye’nin her tarafından binlerce insan buraya gelip şifalı sulardan içerdi. Bu su, böbrek taşı, sigaranın zararlarının giderilmesi için ve insanın içindeki iltihabı gidermek için çok faydalıdır. Bu yüzden insanlar buraya çok geliyorlardı. Fakat son 2-3 ayda meydana gelen olaylar yüzünden kimse uğramaz oldu. Bu aylarda bile dolu olan içme sularında şu anda kimse yok. Bundan hem bölge halkı, hem burada işyerleri olan esnaf büyük zarar görüyor. O esnaflardan biri de benim. Bu yıl hep zararına çalıştık. Temennimiz, bir an evvel çatışmaların sona ermesidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.