Batman

Batman'da kış lastiği denetimi

14:15 19 Aralık 2015
Batman'da kış lastiği denetimi

Batman Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kış lastiği denetimleri yapılıyor.

Havaalanı kavşağında yapılan denetimleri gözetleyen Batman Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Raşit Yaşar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kamyon, çekici, otobüs, minibüs ve ağır tonajlı ticari araçlarda 1 Aralık itibariyle kar lastiği takılmasının zorunlu olduğunu hatırlattı.

Yaşar, kış lastiği uygulamasının insan hayatına verilen önemi ortaya koyduğunu vurgulayarak, "Uygulamayı takdirle karşılıyoruz. Ümit ediyoruz ki üyelerimiz de buna riayet eder. Ceza ile karşı  karşıya kalmaktan ziyade insan hayatını önemsemiş olurlar" ifadelerini kullandı.

Minibüscüler ve Otobüscüler Odası Başkanı Mehmet Tekin de kış aylarında araçlara kar lastiği takılmasının önemine işaret etti.

Üyelerine çağrıda bulunan Tekin, "Tüm esnaflarımızın kış lastiği takmaları kendi emniyetleri açısından önemlidir. Bu bağlamda tüm üyelerimizin buna riayet edip kış lastiklerini takmalarını bekliyoruz" dedi.

Ticari Taksiciler Derneği Başkanı Evren Yıldız ise kış lastiği uygulamasının taksiler için de büyük önem arz ettiğini söyledi.

Yıldız, şöyle dedi:

"Kış lastiği uygulaması ticari taksiciler için çok faydalıdır. Bütün esnaf şoförlerimizin uygulamaya uymalarını istiyoruz. Kazasız belasız bir yolculuk diliyoruz."

Bu arada, 1 Aralık 2015 ile 1 Nisan 2016 tarihleri arasında devam edecek uygulama kapsamında şimdiye kadar yapılan denetimlerde, 981 araç kontrol edildi, kar lastiği takmadıkları tespit edilen 8 araca 4 bin 568 lira para cezası kesildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.