Batman

Batman'da telefonla dolandırıcılığa karşı afiş ve broşürlü önlem

12:28 23 Aralık 2015
Batman'da telefonla dolandırıcılığa karşı afiş ve broşürlü önlem

Batman Emniyet Müdürlüğü, telefonla dolandırıcılığın engellenmesi ve vatandaşların bu konuda bilinçlendirilmesi amacıyla Türkçe ve Kürtçe afiş ile broşürler bastırdı.

Toplum Destekli Polislik Şubesi ile Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu tarafından yürütülen proje, İl Emniyet Müdürlüğünde basın mensuplarına tanıtıldı.

"Her şey daha güvenli bir Batman için", "Telefon dolandırıcılarına karşı dikkatli ol", "Savcı, polis, jandarma para istemez" gibi yazılara yer verilen afiş ve broşürlerde, şu ifadeler kullanıldı:

"Sizi telefonla arayarak kendisini polis, asker veya savcı olarak tanıtıp bankadan havale yapmanızı isteyen kişilere itibar etmeyiniz. Cep telefonunuza 'ödül kazandınız' şeklinde gelen mesajlara itibar etmeyiniz. Bu durumlarla karşılaştığınızda en yakın emniyet birimi ve bankanızla irtibata geçiniz."

Proje kapsamında bir yıl süresince mahalle muhtarlıkları, üniversite, okul ve camilerde bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.