Batman

Yurtta kış

19:10 01 Ocak 2016
Yurtta kış

 Batman İl Özel İdaresi Yol Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Sait Üner, "Şu anda 2 bin 300 kilometre olan yol ağımızın hepsi kapalı. Sadece acil vakalara müdahale edebiliyoruz" dedi. 

Yer yer kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı Batman'da, merkez ve ilçelere bağlı köy yolları ulaşıma kapandı. Köylerde mahsur kalan hastalara ulaşmaya çalışan İl Özel İdaresi ekipleri, yapılan yanlış ihbarlar yüzünden gerçek olan hasta vakalara ulaşmada sıkıntı yaşıyor. 

Merkez Oymataş ve Şeyh Çoban köy yollarını açma çalışmalarında gazetecilere açıklama yapan Üner, iki günden beri Batman'da kar yağışının etkili olduğunu söyledi.

Çalışmaların aralıksız devam ettiğini dile getiren Üner, bütün köy yolları kapalı olduğundan dolayı sadece acil vakalara müdahale ettiklerini belirtti

- "Kar yağışı bittikten sonra tüm yolları açacağız"  

Karla mücadele çalışmaları kapsamında en büyük sıkıntılarının yalan ve yanlış ihbarlar olduğunu ifade eden Üner, şunları söyledi:

"Maalesef bir sıkıntı ile karşılaşıyoruz. Vatandaşlardan bir an evvel  köy yollarının açılması için bize yanlış ve yalan ihbarlar geliyor. Bu durumda doğru vaka olan köylerimize gidemiyoruz, bu tür ihbarlar bizi sıkıntıya sokuyor. Köylülerden ricamız, doğru neyse o şekilde bize bildirmeleri ve ona göre müdahale etmemizdir. Şu anda 2 bin 300 kilometre olan yol ağımızın hepsi kapalı. Sadece acil vakalara müdahale  edebiliyoruz. Kar yağışı bittikten sonra tüm yolları açacağız."  

-"Yollar açılmaz ise öğrenciler okula gidemeyecek"

Yol açma çalışmalarına katılan ekiplerin Şantiye Şefi Şehmus Demirkale ise yol açma çalışmalarında zaman zaman zorlandıklarını belirterek, "Yollar kapalı, gece gündüz demeden  çalışıyoruz. Pazartesiye kadar yollar açılmazsa öğrenciler okula gidemeyecek. Bu nedenle çalışmalara aralıksız devam ediyoruz" dedi.   

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.