Batman

Batman'daki Suriyeli kadının öldürülmesi

20:30 21 Ocak 2016
Batman'daki Suriyeli kadının öldürülmesi

Batman'da, Suriyeli Fahriye Halil'in evinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan yeğeni S.A. cinayeti itiraf etti.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak iki kızıyla Aydınlıkevler Mahallesi 1221 Sokak'ta bir eve yerleşen Fahriye Halil'in (62), dün evinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunmasının ardından polis, zanlı ya da zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

Şüphe üzerine Halil'in yeğeni S.A'yı gözaltına alan polis ekipleri, maktulün ziynet eşyalarını zanlının üzerinde buldu.

Emniyetteki işlemleri devam eden A.S'nin ilk ifadesinde cinayeti işlediğini itiraf ettiği öğrenildi. S.A'nın ifadesinde, cinayet öncesi evine gittiği halası Fahriye Halil ile bir süre sohbet ettikten sonra evden ayrıldığını söylediği belirtildi.

Çalışmadığı için paraya ihtiyacı olduğunu, evden çıktıktan sonra 10 dakika kadar mahallede dolaştığını ve halasının kolunda gördüğü bilezikleri alma fikriyle geri döndüğünü ifade eden S.A. kendisini görmemesi için kapıyı çaldıktan sonra saklandığını, kapıyı açan halasının sırtına yumruk attığını, kendisini fark etmesi üzerine halasını sırtından ve göğsünden bıçakladığını söylediği öğrenildi.

Batman'da iki kızıyla yaşayan Fahriye Halil, dün kızları alışveriş için pazara gittiği sırada bıçaklanarak öldürülmüş, kolundaki iki bilezik, parmağındaki iki yüzük ve kulağındaki küpeleri alınmıştı.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.