Batman

Terör mağduru bin 460 aileye yardım

19:43 11 Mart 2016
Terör mağduru bin 460 aileye yardım

İstanbul, Bursa ve Uşak'tan gönderilen 7 tır yardım malzemesinin, Batman'a yerleşen terör mağduru ailelere dağıtım işlemi başladı.

AK Parti, İnsani Yardım Derneği (İHH) ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca İstanbul, Bursa ve Uşak'tan toplanan 7 tır dolusu yardım malzemesi Batman'a ulaştı.

AK Parti İl Başkanı Diyaddin Uçar, Belde Mahallesinde yardımların toplandığı depoda gazetecilere yaptığı açıklamada, terör olayları nedeniyle Şırnak, Cizre, Silopi, İdil, Silvan ve Sur'da binlerce ailenin mağdur edildiğini belirtti.

AK Parti hükümetinin terörden zarar gören esnafa yardım yaptığını, yardım malzemelerinin de Batman'a yerleşen terör mağduru ailelere dağıtımına başlandığını bildiren Uçar, şöyle konuştu:

"Biz Kürt'üz, Arap'ız, Türk'üz, hep birlikte Türkiyeyiz. Birlikte yaşama iradesi sergiliyoruz. Kardeşlik duygularımızı pekiştirmek, birlik ve beraberlik duyguları içerisinde olduğumuzu gösterme adına bu kampanya başlatıldı. Önemli olan gönüller açısından hiçbir farklılığın olmadığıdır. Burada yaşanan en ufak bir sıkıntının acısını İstanbul'da, Bursa'da hissedilmesidir. Rabbim bizleri birlik ve beraberlikten ayırmasın."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.