Batman

Batman'da iki aşiret barıştırıldı

16:23 12 Mart 2016
Batman'da iki aşiret barıştırıldı

Batman'da 8 ay önce meydana gelen ve bir kişinin ölümü ile sonuçlanan trafik kazası sonucu, iki aşiret arasında başlayan husumet, düzenlenen "barış yemeği" ile son buldu.

Badıki aşireti mensubu Mahfuz B'nin 8 ay önce eski havaalanı kavşağında meydana gelen trafik kazasında, Tımoki aşiretinden Resul Altunhan'a çarparak ölümüne neden olmasıyla iki aşiret arasında husumet oluştu.

Kaza sonrası iki aşiret mahkemelik oldu.

Aradaki husumetin son bulması için birçok sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcisi araya girdi ancak sonuç alınamadı. Bunun üzerine kendilerine barış elçileri adını veren Mehmet Sıddık Argunhan, Zeki Argunhan, Hasan Azık ve Abdulsamet Kılıç iki aşireti barıştırmak için iki aşiret lideri ile görüştü.

20 gün süren görüşmenin ardından Tımoki aşireti lideri Süleyman Altunhan ile Badıki aşireti lideri Kerem Baran ve aşiretin ileri gelenleri, bir lokantada düzenlenen barış yemeğinde bir araya geldi. Kuran-ı Kerim tilaveti ve ardından yapılan duaların ardından iki aşiret arasındaki husumet barışla sonuçlandı. Barışın sağlanmasına vesile olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Mehmet Sıddık Argunhan, şunları söyledi:

"O günden bugüne kadar barış sağlanmak istendi fakat nasip olmadı. Her iki tarafla görüştük bunun için vekil tayin ettiler. Biz de çok şükür bu barışı gerçekleştirdik. Her iki tarafa sonsuz teşekkür ederim. İnşallah bu girişimimiz herkese örnek olur. Bundan böyle Allah'tan duamız, inşallah bundan daha büyük musibetler yaşanmaz. Dileğimiz şudur; insanlar Allah'ın emrini düşünerek barışsınlar. İnsanlarımız barış içinde yaşasınlar."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.