Batman

Çiftçiler ile elektrik kurumu arasında anlaşma

15:15 20 Nisan 2016
Çiftçiler ile elektrik kurumu arasında anlaşma

Batman'ta tarımsal sulamada kullanılan elektriğin kayıt altına alınması ve elektrik kesintilerinin önlenmesi amacıyla Dicle Elektrik Dağıtım ile çiftçiler arasında anlaşma sağlandı.

Balpınar beldesinde çiftçilerle arazide bir araya gelen Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Faruk İşlek, gazetecilere yaptığı açıklamada, anlaşma gereği kent merkezi, Kozluk ve Beşiri ilçeleri ile Balpınar beldesinde trafolara sayaç takma işlemine başladıklarını söyledi.

-"Çiftçiler artık sağlıklı ve kesintisiz enerji alacaklar"

Yeni sayaçlarla birlikte özellikle yaz aylarında yaşanan elektrik kesintilerinin önüne geçileceğini savunan İşlek, şunları kaydetti:

"Çiftçilerimizin sıkıntılarını ve yaşanan gelişmeleri göz önüne alan Dicle Elektrik Dağıtım, çiftçilerimizin lehine bir kampanya düzenledi. Batmanlı çiftçilerimiz kampanyaya destek vererek, uygun fiyata enerji alma konusunda sözleşme imzaladı. Çiftçilerin kampanyaya iştirakleri nedeniyle teşekkür ediyoruz. Çiftçilerimiz bu yaz inşallah elektrik sorunu yaşamayacaklar. Çiftçiler artık sağlıklı ve kesintisiz enerji alacaklar."

İl Müdürü İşlek, yeni uygulama ile hem devletin hem de çiftçilerin kazançlı çıkacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.