Batman

Köylüler, 'Kapsama Alanı'na girmek istiyor

16:39 25 Nisan 2016
Köylüler, 'Kapsama Alanı'na girmek istiyor

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Gönüllü, Seki ve Çiçekli köyü sakinleri ile köyde görev yapan öğretmenler, cep telefonu ile konuşmanın hayali ile yaşıyor.

Tarihi su değirmenleri, 2 bin yıllık Kilisesi ve köyde ki tarihi yapıları ile ünlü olan, 1979 yılında Türkan Şoray ve Talat Bulut'un başrollerini paylaştığı 'Hazal' filminin çekildiği Gercüş ilçesine bağlı Gönüllü Köyü ile komşu köyler olan Seki ve Çiçekli köyü sakinleri, GSM operatörlerinin 'Kapsama Alanı' na girmek istiyor.

Köylüler cep telefonu ile konuşmak için yüksek tepelere çıkıyor.

Köy Muhtarı Hıfzullah Işık, yaptığı açıklamada, köyde yaklaşık 300 ile 350 civarında cep telefonu kullanan vatandaşın olduğunu söyledi.

Muhtar Işık, köyde 13 öğretmenin görev yaptığını belirterek, "Gönüllü, Çiçekli ve Seki köylerinde yaklaşık binden fazla cep telefonu var. Üç köyde de cep telefonu kullanamıyoruz. Gece saatlerinde tepeye çıkmak zordur. Gençler çıkabiliyor. Ancak, yaşlılar çıkamıyor. Bütün GSM operatörlerine sesleniyorum. Teknoloji meraklısı gençlerimiz çok. Maalesef bu teknolojiden hiç birimiz faydalanamıyoruz. En kısa sürede baz istasyonunun kurulmasını istiyoruz."

Gönüllü Köyünde öğretmenlik yapan Aşkın Denizhan ise, telefon şebekesi konusunda sıkıntı çektiklerini söyledi.

Denizhan, "Genellikle ilçe merkezine gittiğimizde haberleşme imkanı bulabiliyoruz. Bazen acil vakalar olabiliyor. Ancak biz, il ve ilçe merkezi ile irtibata geçemediğimizden dolayı mağdur olabiliyoruz." ifadelerini kullandı.

Köy ortamında İnternetin olmaması, cep telefonlarının çekmemesi nedeniyle hastalanan vatandaşların da büyük sıkıntılar çektiğini dile getiren Denizhan, şöyle konuştu:

"Son yıllarda ülkemiz gelişmeye doğru hızla ilerliyor. Bu nedenle mağdur olmamak için köyümüze bir baz istasyonu istiyoruz. Operatörler, ‘Yüzde 99 tam çekim alanı’ şeklinde reklamlar yayınlıyor. Bunun bütün köylere ulaşmasını temenni ediyor ve istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.