Batman

Batman'da göçerlerin desteğiyle cami yapıldı

17:27 14 Mayıs 2016
Batman'da göçerlerin desteğiyle cami yapıldı

Batman'da hayırsever göçerlerin desteği ile yapımı tamamlanan Şeyh Muhammed Kazım camisi ibadete açıldı.

Gap Mahallesi'nde yapılan ve 2.5 milyon liraya mal olan caminin açılışı Batman İl Müftüsü Turgut Erhan ve bölgenin kanaat önderleri tarafından gerçekleştirildi.

Açılışta gazetecilere konuşan Müftü Erhan, terör örgütü tarafından camilerin tahrip edilmesi ve Kur'an-ı Kerim'in parçalanması ve yakılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

"Kardeşliğin, bir arada bulunmanın, yardımlaşmanın, kaynaşmanın ana düsturu bu merkezlerdir" diyen Erhan, şöyle devam etti:

"İlmin, irfanın merkezlerine dönük bir takım tahriş hareketleriyle buraların içerisine girip de camilerimizi tahrip edenleri, kadim kitabımız Kur'an-ı Kerim'i tahrip edenleri görünce üzülüyoruz. Bu milletin benliğinde var olan o dini, mübini, İslam'ı yok edemeyeceklerini bilmeleri gerekiyor. Bütün bunlar üzücü hadiselerdir. Bu topraklar uzun yıllardır İslam'la yoğrulmuştur."

Kur'an-ı Kerim'e ve camilere zarar verilmesinin sonunun uçurum olduğunu belirten Erhan, "Etle tırnak misali, bir bedenin uzuvları gibi girift hale gelen insanımızı özellikle manevi değerleri baş tacı ettiğimiz değerlerin başında olan Kur'an-ı Kerim'e dönük yapılan bu hadiseleri de kınıyoruz. Bunun sonu uçuruma gider, bu gerçeği de görmeleri gerektiğini belirtmek isterim." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.