Batman

Batman Valisi Deniz:

17:32 06 Eylül 2016
Batman Valisi Deniz:

Batman Valisi Ahmet Deniz, "Bu coğrafyada Türk, Kürt , Arap, Alevi ve Sunni, bin yıldır kardeşçe yaşıyoruz, kardeşliğimizi huzurumuzu çekemeyenler var." dedi.

Sason ilçesinde incelemelerde bulunan Vali Deniz, yapımı devam eden kamu yatırımlarını yerinde inceledi. Esnafı ziyaret eden Deniz, bir çay evinde oturarak, vatandaşlara sohbet etti.

Deniz, ülkenin huzurunu bozmak isteyenlerin 15 Temmuz'da hain bir terör örgütü olan Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) devreye soktuklarını belirterek, darbe girişiminin vatandaşın dik duruşu ile vatanına ve bayrağına sahip çıkmasıyla defedildiğini ifade etti.

Vali Deniz, "Ancak nöbeti kime devrettiler. Önce Gaziantep'te DAEŞ'e, haince bir saldırı yaptılar. Sonra PKK terör örgütüne nöbeti devrettiler. Haince onları saldırtmaya çalıştılar. Ama ne yaparsalar yapsınlar, kim olursa olsun bu asil milletin yürekli duruşu olduğu müddetçe bir çakıl taşımızı dahi koparamayacaklar." diye konuştu.

"Biz o güzel peygamberin ümmetiyiz" diyen Deniz, hiç kimsenin kimseden üstünlüğünün olmadığını ifade etti.

Deniz konuşmasını şöyle tamamladı:

"Üstünlük iyilik ve takvadadır. Adamsan, insansan gerisi hikaye. Hainse adam, bunun ne etnik yapısı önemli, ne başka düşüncesi önemli ne olursa olsun hainse haindir. Hepimiz doğru bildiğimiz şeyleri yüksek sesle söyleyeceğiz. Bu coğrafyada Türk, Kürt , Arap, Alevi ve Sunni, bin yıldır kardeşçe yaşıyoruz, kardeşliğimizi huzurumuzu çekemeyenler var. Türkiye bir 15 yıl öncesinin Türkiyesi değil ve hep gelişiyor."

Vali Deniz, daha sonra beraberinde İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Topuz ve köy korucularıyla yemekte bir araya geldi.

Deniz, ilçedeki askeri üs bölgesini ziyaret ederek, korucularla sohbet etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.