Batman

Batman'dan kısa kısa

16:30 28 Şubat 2017
Batman'dan kısa kısa

Batman İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylaması için Güvenlik Şube Müdürlüğü bünyesinde Seçim Koordinasyon Merkezi kuruldu.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak olan anayasa değişikliği halk oylaması ile ilgili Batman İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü bünyesinde Seçim Koordinasyon Merkezi kurulduğu belirtildi.

Halk oylaması ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşların merkeze başvurabileceklerinin ifade edildiği açıklamada, merkeze 0488 213 90 92 dahili 5312 ve 5325 numaralı telefon ile 0505 318 72 23 numaralı mobil hatan ulaşabilecekleri kaydedildi.

- Sağlık Müdürlüğünden 5 engelliye tekerlekli sandalye

Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Batman Engelliler Spor Kulübü üyesi 5 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye edildi.

İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle engelli vatandaşlara tekerlekli sandalyelerini veren İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, sosyal sorumluluk gereği engelli vatandaşlara sandalye dağıttıklarını söyledi.

Sağlık Müdürü Bodakçi'ye teşekkür eden Engelliler Spor Kulübü Başkanı Nasreddin Kaya, engellilerin de toplumun asli unsurları olduğunu belirtti.

Üyelerinin aldıkları biri akülü 5 tekerlekli sandalye ile hayata daha da bağlanacaklarını dile getiren Kaya, "Artık bu arkadaşlarımız da özgürler ve istedikleri gibi dışarıya çıkarak gezip dolaşabilecekler." dedi.

- İzinsiz reklam afişleri kaldırıldı

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, izinsiz olarak asılan ve kentte görüntü kirliliğine neden olan reklam afişlerini kaldırdı.

Zabıta ekipleri kent merkezinde elektrik direkleri, ağaç gövdeleri, belediye otobüs duraklarının yanı sıra elektrik trafolarının üzerine izinsiz, rastgele asılan ve görüntü kirliliğine neden olan 5 firma hakkında yasal işlem başlatarak bin 250 lira idari para cezası kesti.

Belediyeden yapılan açıklamada, uygulamanın aralıksız devam edeceği bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.