Batman

Esed rejiminin düzenlediği kimyasal saldırılara tepkiler

14:51 05 Nisan 2017
Esed rejiminin düzenlediği kimyasal saldırılara tepkiler

Esed rejimi tarafından Suriye'nin İdlib kentinde kimyasal silah kullanılarak aralarında çocukların olduğu 100'ün üzerinde kişinin öldürülmesini kınayan Şahin, "Yüreğimizi parçaladılar, Bu saldırıları lanetliyor, kınıyoruz. Orada kullanılan silah kim tarafından, neden kullanıldı?" ifadelerini kullandı.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Başkanı Davut Şahin, İdlib'deki kimyasal saldırılara ilişkin, "Yüreğimizi parçaladılar. Bu saldırıları lanetliyor, kınıyoruz." dedi.

İl Başkanı Şahin, Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Şahin, Astana görüşmelerine rağmen İdlib kentine yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Kimyasal silahın kullanılmasının akıllarda soru işareti bıraktığını aktaran Şahin, şöyle konuştu:

"Amerika daha önce 'ESED'siz olmaz' derken şu an ise bunun hesabının sorulması yönünde açıklamalar yaparak dikkatleri İdlib'e çekmesi manidardır. Gerek kimyasal ve gerekse diğer silahlarla yapılan katliamların sebebi ümmetin bir araya gelmemesinden kaynaklanıyor. Kendi sorunlarımızı, sıkıntılarımızı kendimiz halletmeliyiz aksi taktirde ABD, Avrupa, Rusya birliğimizi ve dirliğimizi zaten istemez."

Şahin, terör örgütü PKK'nın şehir merkezlerindeki saldırıları karşısında Batman'ın birlikte dik durduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin bu bölgesinde çukurlar, hendekler kazılarak şehirler talan edildi, harap edildi. Batman buna izin vermeyerek güzel bir duruş sergiledi. İnsanlarımız gençlerimiz ölmedi, dükkanlarımız yakılmadı. Bu irade bugün yine gösterilirse Müslümanların sorunları giderilmiş olacak. Tek çare Müslüman ülkelerin bir araya gelerek bir konsensüs oluşturmasından geçiyor."

Halk oylamasına ilişkin değerlendirmede bulunan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Halk oylamasına 'evet' dememizin sebebi, geçirilmek istenen 18 madde ile 1980 darbe anayasasından kurtulmasının ön ayağı olur. Defalarca değiştirme girişiminde bulunuldu ama maalesef hala 1980 ruhu var mevcut anayasa üzerinde. Bu maddeler 'evet'le geçerse inşallah memleketin ve insanımızın arkasındadır. Tabanımız olarak sandığa gidip 'evet' oyumuzu kullanacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.